Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022
x

ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΗ 21ΧΡΟΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ALLOU FUN PARK - ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ

Ένας 24χρονος έχει υποστεί ρήξη σπλήνας και μία 21 νοσηλεύεται στην Εντατική καθώς φέρει σοβαρές κακώσεις στον θώρακα - Άλλοι δύο νοσηλεύονται

Σε σοβαρή κατάσταση οι δύο από τους τέσσερις τραυματίες που εκσφενδονίστηκαν από τρενάκι στο Allou Fun Park.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, ένας 24χρονος έχει υποστεί ρήξη σπλήνας, ενώ μία κοπέλα 21 ετών έχει διασωληνωθεί με σοβαρές κακώσεις στον θώρακα. Επίσης μία 22χρονη νοσηλεύεται με διάσειση, ενώ ένας έλαβε χθες βράδυ τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησε από το νοσοκομείο. Όπως είπε, μάλιστα, ο τελευταίος στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ αντί να απολογηθούν για το συμβάν, τους κατηγόρησαν, λέγοντας τους ότι αυτοί φταίνε για το ατύχημα επειδή «σηκώθηκαν όρθιοι».

Το ατύχημα συνέβη στο παιχνίδι La isla όταν το τρενάκι νερού, δεν έκοψε την ταχύτητά του, εκσφενδονίζοντας το βαγόνι με τους τέσσερις επισκέπτες πάνω σε θάμνους.

Συγκεκριμένα το εν λόγω τρενάκι αποτελείται από ξεχωριστά βαγόνια χωρητικότητας έως τεσσάρων ατόμων. Το τρενάκι κινείται πάνω σε ράγες, οι οποίες φτάνουν σε ύψος τα 15 μέτρα. Στη συνέχεια το τρενάκι πέφτει απότομα πάνω στο νερό όπου και φρενάρει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού, η στάθμη του νερού δεν ήταν στα προβλεπόμενα όρια και το βαγόνι των τεσσάρων νεαρών βγήκε από τις ράγες με αποτέλεσμα όλοι να τραυματιστούν, κάτι που δεν δέχεται το πάρκο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν υπάρχει ζώνη ασφαλείας καθώς θεωρείται ένα από τα πιο ακίνδυνα στον χώρο του Allou Fun Park.

Οι τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νικαίας όπου και νοσηλεύονται.

Οι επισκέπτες του λούνα παρκ κάλεσαν την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο χώρο και ερεύνησε το περιστατικό του ατυχήματος προχωρόντας μάλιστα σε δύο προσαγωγές αυτή του υπεύθυνου βάρδιας του πάρκου αλλά και του νόμιμου εκπροσώπου.

Διαβάστε σχετικά - «Επαρκής η στάθμη του νερού στο παιχνίδι» - Τι λέει το Allou Fun Park για το ατύχημα

Τι λέει το Allou Fun Park

Ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού, ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού, αναφέρει το Allou Fun Park σε ανακοίνωσή του για το ατύχημα στους τέσσερις νέους που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Η επειχείρηση σημειώνει πως η διοίκηση του πάρκου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στα παιδιά που τραυματίστηκαν, ευτυχώς χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, και τους εύχεται ολόψυχα περαστικά. Με βάση το πρωτόκολλο ασφαλείας κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό μερίμνησε για τις πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταβούν οι τραυματίες σε μονάδα υγείας.

«Το εν λόγω παιχνίδι, όπως και όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park φέρει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις ασφαλείας ενώ διαθέτει αυτοματισμούς ειδοποίησης σφάλματος. Αμέσως μετά το περιστατικό, το τεχνικό τμήμα του πάρκου επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι λειτουργεί χωρίς κανένα σφάλμα, αλλά προληπτικά αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνση αναφέρει πως ακόμα δεν γνωρίζουν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πτώση των παιδιών σε παράπλευρο θάμνο, αλλά «βρισκόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος».

«Με δεδομένο ότι στις χιλιάδες ώρες λειτουργίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί, είναι πραγματικά άξιο απορίας πως - αν και το βαγόνι ήταν στη θέση του- τα παιδιά βρέθηκαν εκτός βαγονιού», αναφέρεται.

«Απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης του πάρκου είναι η ασφάλεια των επισκεπτών του. Για το λόγο αυτό όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park συντηρούνται τακτικά, φέρουν πρόσφατες πιστοποιήσεις από την TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία τους, ενώ έλεγχοι ομαλής κι εύρυθμης λειτουργίας τους γίνονται καθημερινά από έμπειρο τεχνικό προσωπικό, πριν την έναρξη του πάρκου και την είσοδο των επισκεπτών», σημειώνεται.
Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας πως «στα 20 χρόνια παρουσίας στον χώρο της ψυχαγωγίας είναι πρώτη φορά που ένα τέτοιο περιστατικό λαμβάνει χώρα και λυπούμαστε πραγματικά γι αυτό. Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά που τραυματίστηκαν και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».

 

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ