Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ: ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΛΕΣΧΕΣ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ

Προαναγγέλθηκαν έλεγχοι από μεικτά κλιμάκια σε καταστήματα που θα επικαλούνται την ιδιότητα της Λέσχης προκειμένου να επιτρέπουν το κάπνισμα.

Μπλόκο στα σχέδια αρκετών ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης για τη δημιουργία «Λεσχών Καπνιστών» η Εθνική Αρχή Διαφάνειας με τον διοικητή της Άγγελο Μπίνη να κάνει λόγο για προσπάθεια καταστρατήγησης του αντικαπνιστικού νόμου.

Σε σημερινή ενημέρωση της Αρχής διαψεύδεται κατηγορηματικά ο ισχυρισμός του Πανελληνίου Σωματείου Καταστημάτων Καταναλωτών, Εστίασης και Διασκέδασης ότι ο κ. Μπίνης έκρινε αποδεκτό το νομικό πλαίσιο για τις εν λόγω λέσχες, ανοίγοντας τον δρόμο για την αδειοδότησή τους.

Ο κ. Μπίνης επισημαίνει ότι ουδέποτε προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση και χαρακτηρίζει «απολύτως ανακριβές, ψευδές, δυσφημιστικό και άκρως παραπλανητικό το δημοσίευμα της ΠΑΣΚΕΔΙ, στο οποίο επιπρόσθετα παρανόμως χρησιμοποιείται το λογότυπο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας με προφανή σκοπό την πρόκληση σύγχυσης στους πολίτες και τους επιχειρηματίες».

Ο διοικητής της ΕΑΔ διευκρινίζει «προς αποφυγή οιασδήποτε παρερμηνείας» ότι προσπάθειες συγκάλυψης της λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επίκληση της λειτουργία τους ως Λέσχες Καπνιστών θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα, από κλιμάκια στα οποία θα συμμετέχουν επιθεωρητές -ελεγκτές της ΕΑΔ, καθώς και στελέχη του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, της Οικονομικής Αστυνομίας και Επόπτες Υγείας των Περιφερειών.

Αντικείμενο ελέγχου, προσθέτει ο κ. Μπίνης, θα είναι η συμμόρφωσή τους στο σύνολο των διατάξεων που διέπουν τις προϋποθέσεις ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας τους, προκειμένου να προστατευτεί η υγεία των πολιτών, και ο υγιής ανταγωνισμός.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ