Κυριακή 3 Ιουλίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Η διάλεξη με ομιλητή τον Χρήστο Καβαλόπουλο θα πραγματοποιηθεί στις 7μμ, στο νέο κτήριο του ΑΜΦΙΘ, στην Προβλήτα Α’ στο λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Διάλεξη με θέμα «Κυκλική Οικονομία - Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ - Η συμβολή της εξορυκτικής βιομηχανίας» διοργανώνει την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης (ΑΜΦΙΘ) σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ).

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στις 7μμ, στο νέο κτήριο του ΑΜΦΙΘ, στην Προβλήτα Α’ στο λιμάνι Θεσσαλονίκης. Ομιλητής θα είναι o Χρήστος Καβαλόπουλος, Μηχανικός Μεταλλείων - Μεταλλουργών Ε.Μ.Π, Γεν. Διευθυντής ΣΜΕ.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Η διάλεξη είναι μία από τις παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος» που φιλοξενείται στο ΑΜΦΙΘ και εντάσσεται στο πλαίσιο του 1ου Κύκλου Διαλέξεων: Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος.

Θα ακολουθήσει ο 2ος Κύκλος: Ορυκτά, Ανθρωπογενή Υλικά και Περιβάλλον.

Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις διαλέξεις.

1ος Κύκλος Διαλέξεων: ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ και ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης - ΑΜΦΙΘ

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, στις 7μμ

Διάλεξη με θέμα: «Κυκλική Οικονομία - Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ - Η συμβολή της εξορυκτικής βιομηχανίας»

Η Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Κυκλική Οικονομία (Κ.Ο.), όπως εκφράστηκε το 2015 και η αντίστοιχη Εθνική Στρατηγική για την Κυκλική Οικονομία βασίζονται σε πέντε βασικές αρχές:

1. Μείωση της ποσότητας υλικών

2. Επισκευή – συντήρηση προϊόντων

3. Επαναχρησιμοποίηση

4. Ανακατασκευή

5. Ανακύκλωση

Η εξορυκτική βιομηχανία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της Στρατηγικής. Η πλήρης εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας (Κ.Ο.) θα χρειαστεί βιώσιμο και ασφαλή εφοδιασμό της Ευρωπαϊκής Κοινωνίας με τις απαραίτητες πρώτες ύλες. Η εξορυκτική βιομηχανία βελτιώνει την αποδοτικότητα των πρώτων υλών, μειώνει την παραγωγή αποβλήτων, δημιουργεί προϊόντα μεγαλύτερης διάρκειας και αυξάνει την ανακυκλωσιμότητά τους.

Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης που ανακοίνωσε ο ΟΗΕ το 2015 που εμπεριέχουν της ευρωπαϊκές πολιτικές για το περιβάλλον, την κυκλική οικονομία και την ανάπτυξη της οικονομίας με βιώσιμο τρόπο, υποστηρίζονται σημαντικά από την εξορυκτική βιομηχανία ή οποία συμβάλλει, με συγκεκριμένους τρόπους που θα αναδειχθούν στην παρουσίαση, στην υλοποίησή τους από την παγκόσμια κοινωνία.

Είσοδος ελεύθερη!

FB event : https://www.facebook.com/events/1041984836133760/?active_tab=about

Η έκθεση «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος» και «Τα Ορυκτά και η Τέχνη» φιλοξενείται στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης (ΑΜΦΙΘ) και διοργανώνεται από το ΑΜΦΙΘ σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ)

Διάρκεια έκθεσης: 7 Οκτωβρίου 2019 - 31 Μαΐου 2020

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή: 9.30-14.30 (επισκέψεις σχολείων), 17.00-20.00

Σάββατο & Κυριακή: 12.00 - 15.00

Είσοδος δωρεάν

Τηλ. ΑΜΦΙΘ : 2310 556189
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ