Κυριακή 22 Μαΐου 2022
x

ΔΕΝΔΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ: ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του ότι συζήτησαν για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.

«Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι σύντομα θα έχουμε θετική κατάληξη ώστε να μπορέσει να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή», εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του μετά τη συνάντησή του στο Κάιρο με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι.

«Είχα τη χαρά σήμερα να επισκεφθώ για άλλη μία φορά το Κάιρο - τέταρτη φορά νομίζω τους τελευταίους τρεις μήνες - και να έχω μία νέα συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, τον φίλο μου Σάμεχ Σούκρι» ανέφερε ξεκινώντας τη δήλωσή του ο Νίκος Δένδιας.

Εστιάζοντας στη συνάντησή του με τον Σάμεχ Σούκρι, είπε πως συζήτησαν για την ευρύτερη κατάσταση στην περιοχή και τον ενημέρωσε για τις επαφές του προχθές με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Γκάμπι Ασκενάζι, τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό και τον Ιορδανό υπουργό Εξωτερικών Αϊμάν Σαφαντί.

Από την πλευρά του, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον Νίκο Δενδια για τις επαφές τόσο του ίδιου όσο και του Προέδρου της Αιγύπτου στο Παρίσι και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η αιγυπτιακή πλευρά για την κατάπαυση του πυρός.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ