Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
x

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟ US OPEN ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΣ

Οι διοργανωτές του US Open δήλωσαν ότι θα σεβαστούν τους κυβερνητικούς κανόνες για τους μη υπηκόους που πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι

Εκτός US Open θα βρεθεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς, λόγω της άρνησής του να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Οι διοργανωτές του US Open δήλωσαν ότι θα σεβαστούν τους κυβερνητικούς κανόνες για τους μη υπηκόους που πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι προκειμένου να εισέλθουν στη χώρα, αποκλείοντας έτσι τον Νόβακ Τζόκοβιτς, του οποίου η αντιεμβολιαστική στάση έχει τεκμηριωθεί πλήρως.

«Δεν θα κάνω το εμβόλιο μόνο και μόνο για να αγωνιστώ»

Υπενθυμίζεται πως τον Ιανουάριο απελάθηκε από την Αυστραλία πριν από το Open της Μελβούρνης λόγω της άρνησής του να εμβολιαστεί. Και μετά το δράμα που επικράτησε τότε, ο 35χρονος Σέρβος τενίστας δήλωσε ότι δε θα κάνει το εμβόλιο μόνο και μόνο για να αγωνιστεί σε τουρνουά.

Το πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο στο BBC πως έκανε εμβόλια όταν ήταν παιδί και πως δεν ήταν «κατά των εμβολιασμών». Ωστόσο, τόνισε: «Πάντα υποστήριζα την ελευθερία να επιλέγεις τι βάζεις στο σώμα σου».

Σε άλλες δηλώσεις του σχετικά με το εάν θα παίξει στο US Open, ο Νόβακ Τζόκοβιτς είπε: «Δεν πρόκειται να πάω στην Αμερική εάν δεν έχω άδεια, διότι το έπος της Αυστραλίας για μένα δεν ήταν καθόλου ευχάριστο. Ο κόσμος εξακολουθεί να πιστεύει ότι μπήκα με το ζόρι στην Αυστραλία και προσπάθησα μάλιστα να εισέλθω χωρίς χαρτιά, άδεια ή εξαίρεση – αυτό δεν είναι αλήθεια. Αυτό αποδείχτηκε στα δικαστήρια. Δε θα πήγαινα ποτέ σε μια χώρα για την οποία δεν είχα άδεια να ταξιδέψω. Θα ήθελα πάντως, πολύ να επιστρέψω στην Αυστραλία. Αγαπώ την Αυστραλία, είχα τα καλύτερά μου αποτελέσματα σε Grand Slam σε αυτή τη χώρα. Ελπίζω να μπορέσω να είμαι εκεί τον Ιανουάριο, γιατί θέλω να είμαι εκεί και επίσης θέλω να είμαι στη Νέα Υόρκη. Θέλω να βρίσκομαι στην Αμερική και παντού όπου μπορώ να παίξω».

Μαζεύουν υπογραφές για να επιτραπεί η είσοδος στις ΗΠΑ του Τζόκοβιτς

Εν μέσω της ανακοίνωσης πως δε θα επιτραπεί η είσοδος σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, πάνω από 17.000 άτομα έχουν υπογράψει έκκληση στο Change.org που καλεί την USTA και τους ηγέτες στην Ουάσινγκτον να

«Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος σε αυτό το στάδιο της πανδημίας να μην επιτραπεί στον Τζόκοβιτς να παίξει στο US Open 2022. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και η USTA πρέπει να συνεργαστούν για να του επιτρέψουν να παίξει. Αν οι ανεμβολίαστοι Αμερικανοί παίκτες μπορούν να παίξουν, ο Τζόκοβιτς ως ένας από τους θρύλους του παιχνιδιού πρέπει να του επιτραπεί να παίξει. Κάντε το πραγματικότητα» αναφέρει η έκκληση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ