Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021
x

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΖΕΙ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό το νοσοκομείο, είπε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Με σύγχρονα μηχανήματα εξοπλίζει τις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας στη νοσοκομειακή μονάδα Γιαννιτσών του Νοσοκομείου Πέλλας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Πρόκειται για την προμήθεια και εγκατάσταση δέκα μηχανημάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών, που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

ο Κ. Τζιτζικώστας σε σχετική ανακοίνωση τονίζει τη σημασία της μονάδας στο σύστημα υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς εξυπηρετεί πληθυσμό 185.000 ατόμων, σε μια περιοχή με αυξημένες ανάγκες παροχής υπηρεσιών και φροντίδας υγείας, περίθαλψης και νοσηλείας.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους ενισχύει με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό το νοσοκομείο, δίνοντας τη δυνατότητα για περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, τόσο σε πρώτο, όσο και σε δεύτερο βαθμό, αλλά και για κάλυψη περισσότερων ιατρικών πράξεων σε σύγκριση με αυτές που εξυπηρετεί σήμερα», προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Καταλήγει λέγοντας πως «συνεχίζουμε να ενισχύουμε τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και να διευκολύνουμε το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από τη δημόσια υγεία, ειδικά εν μέσω μιας πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης».

Ο εξοπλισμός που εγκαθίσταται στο νοσοκομείο των Γιαννιτσών είναι:

1.Δύο χειρουργικές τράπεζες.

2.Ενδοσκοπικός πύργος αρθροσκοπικής χειρουργικής.

3.Αναισθησιολογικό συγκρότημα.

4.Συγκρότημα αποτελούμενο από έξι μόνιτορ με κεντρικό σταθμό.

5.Λαπαροσκοπικός πύργος, με εργαλεία πολλαπλών χρήσεων και κάμερες
αυτού και σετ εργαλείων υστεροσκόπησης- ρεσετοσκόπιο.

6.Υπερηχοτομογράφος γυναικολογικός, συνοδευόμενος από τρεις κεφαλές (ενδοκολπική, convex, 3D convex).

7.Καταψύκτης βαθιάς κατάψυξης φιαλών αίματος.

8.Δύο αναπνευστήρες.

9.Πέντε σκιαλυτικές λυχνίες LED με έναν δορυφόρο η καθεμιά για χειρουργική χρήση.

10.Πλήρης ενδοσκοπικός πύργος με video, γαστροσκόπιο και κολονοσκόπιο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ