Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021
x

Δ. ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ: ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΜΕ ΔΡΩΜΕΝΑ

Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήρι που θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021, από την ομάδα «Παίζοντας σε Παραδοσιακά Μονοπάτια».

Παιχνίδια, δρώμενα της άνοιξης με ταξιδευτές το βάτραχο και το χελιδόνι, ανταμώματα με τον τζίτζικα τον θεριστή Ιούνη, επαγγέλματα του παρελθόντος και άλλα θέματα από τον φανταστικό κόσμο της δημιουργίας του λαϊκού μας πολιτισμού θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι μικροί μαθητές στον δήμο Ωραιοκάστρου.

Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήρι που θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021, από την ομάδα  «Παίζοντας σε Παραδοσιακά Μονοπάτια», σε συνεργασία με την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου και φιλοδοξεί να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή χρονιά των νηπιαγωγείων των Δημοτικών Ενοτήτων Ωραιοκάστρου, Μυγδονίας και Καλλιθέας.

Με κύριο μέλημα την ενίσχυση της κοινωνικοποίησης, της αυτοπεποίθησης και την προαγωγή της συνεργασίας, του πνεύματος ομαδικότητας στους κόλπους της τάξης, η δράση θα πραγματοποιείται ανά τμήμα τόσο σε εξωτερικό, όσο και εσωτερικό χώρο του σχολείου, σύμφωνα  πάντα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας από την Covid-19, όπως επισημαίνεται. 

Η διάρκεια του προγράμματος είναι μία ώρα και υλοποιείται από την Βαρβάρα Πίκουλα, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μουσειοπαιδαγωγού και εξωτερικό συνεργάτη του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς.

Πληροφορίες σχετικά με το εργαστήρι και το πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο www.paizontasparadosiaka.gr, όπως και για την προβολή των δράσεων σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια με θέμα τις καινοτόμες δράσεις στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Επιπλέον, μπορούν να επικοινωνούν στο info@paizontasparadosiaka.gr και στο κιν. 6973314075.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ