Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
x

Δ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ:ΞΕΚΙΝΑ ΑΥΡΙΟ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Ειδικά συνεργεία αιμοληψίας των νοσοκομείων θα βρίσκονται αύριο στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών και την Πέμπτη στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης.

Ξεκινά αύριο Τετάρτη 25 Αυγούστου από τη ΔΕ Συκεών η έκτακτη διήμερη εθελοντική Αιμοδοσία Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, ανταποκρινόμενος στις αγωνιώδεις εκκλήσεις των νοσοκομείων για αίμα. Η αιμοδοσία  θα συνεχιστεί την Πέμπτη 26 Αυγούστου στη Δ.Ε. Νεάπολης.

Mόνο με ραντεβού, και με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας και προστασίας, από τις 8.30 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, τα ειδικά συνεργεία αιμοληψίας των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης θα περιμένουν τους εθελοντές και τις εθελόντριες αιμοδότες, την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021 στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές) και την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021 στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125).

Την ίδια ώρα, κι ενώ στον τρίτο όροφο θα πραγματοποιείται η εθελοντική αιμοδοσία, στο ισόγειο του δημοτικού καταστήματος Νεάπολης θα διενεργούνται οι προληπτικοί έλεγχοι (rapid test) από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ.

«Δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε να προσέχουμε, αλλά συνεχίζουμε να βοηθάμε και να προσφέρουμε σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Δίνουμε αίμα, μυελό των οστών, αιμοπετάλια, βλαστοκύτταρα, γινόμαστε δωρητές οργάνων. Είμαστε εδώ για όσους μας χρειάζονται» σημειώνουν στο μήνυμά τους ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παρή Γενίτσαρη, επισημαίνοντας «τις τραγικές ελλείψεις που καταγράφονται ειδικά το καλοκαίρι, με τον αριθμό των αιμοδοτών να μειώνεται, τις ανάγκες σε αίμα να αυξάνονται, τα χειρουργεία να αναβάλλονται και τους ασθενείς να αγωνιούν».

Η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιείται μόνο με ραντεβού και για αυτό καλούνται οι εθελοντές να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή προκειμένου να οριστεί η ημέρα και η ώρα προσέλευσης για κάθε αιμοδότη και αιμοδότρια.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και το Συμβουλευτικό Σταθμό Συκεών, στο τηλέφωνο 2313.313 151 & 160.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ