Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
x

ΣΕΙΡΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ

Η αρχή γίνεται την Τρίτη 13 Ιουλίου 2021 στο Δημοτικό Ανοικτό Θέατρο Συκεών και ολοκληρώνονται την Πέμπτη 29 Ιουλίου με τους «Dub Garden».

Μετά από ένα θολό και αβέβαιο τοπίο καλλιτεχνικής απραξίας που επέβαλε η έλευση της πανδημίας Covid-19, το φετινό καλοκαίρι υπόσχεται επιστροφή στα μουσικά δρώμενα με ένα πλουραλιστικό πρόγραμμα συναυλιών, ικανό να ικανοποιήσει ακόμη και το πιο απαιτητικό κοινό, όπως ανακοινώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Συγκεκριμένα, ο δήμος θέλοντας να μεταφέρει σε όλους τους δημότες ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το αύριο, αλλά και στιγμές χαλάρωσης για το τώρα, έθεσε υπό την αιγίδα του μια σειρά Μουσικών Εκδηλώσεων στα δύο ανοιχτά Δημοτικά Θέατρα Συκεών και Νεάπολης.

Η αρχή γίνεται την Τρίτη 13 Ιουλίου 2021 στο Δημοτικό Ανοικτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» με τη συναυλία του Μανώλη Μητσιά και εκλεκτών καλεσμένων του, σε ένα αφιέρωμα στον μεγάλο μας στιχουργό Νίκο Γκάτσο σε επιμέλεια της Αγαθής Δημητρούκα (μοναδικής κληρονόμου του έργου του).

Τη σκυτάλη παίρνει τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 η χαρισματική ερμηνεύτρια Γλυκερία, που διακρίνεται για τη γνησιότητα, τη ζεστασιά και την αυθεντική ψυχαγωγία που χαρίζει στο κοινό της, με ένα πρόγραμμα από γνωστά λαϊκά-έντεχνα-παραδοσιακά τραγούδια, πλαισιωμένη από τους νέους ταλαντούχους τραγουδιστές Χάρη Μακρή και Χριστιάνα Γιαλιάτσου.

Από την Τετάρτη 14 Ιουλίου και μετά, στο Δημοτικό Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης, στην περιοχή Στρεμπενιώτη, θα πραγματοποιηθεί μια σειρά εννέα συναυλιών με κεντρικό άξονα τους νέους.

Οι συναυλίες ξεκινούν με την άνευ όρων και έξω από κάθε καλούπι και κανόνες μουσική του «Εισβολέα», τη Δευτέρα 14 Ιουλίου.

Την Πέμπτη 15 Ιουλίου σειρά παίρνουν οι «Encardia» με τις έθνικ εμπνεύσεις από τις Ελληνόφωνες περιοχές της Κάτω Ιταλίας που εκφράζονται με ταραντέλες και ερωτικές μπαλάντες.

Τη Δευτέρα 19 Ιουλίου οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τους «Fundracar» με το «ψυχότροπο χαρμάνι μαύρης μουσικής κουλτούρας (reggae-dub-funky) και διεστραμμένης βαλκανικής εκστατικότητας», όπως αρέσκονται οι ίδιοι να χαρακτηρίζουν τον μουσικό τους προσανατολισμό.

Οι συναυλίες θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 29 Ιουλίου με τους «Dub Garden» με τους reggae, trip hop και downtempo ήχους τους.

Στον ίδιο χώρο, στο Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης, την Παρασκευή 16 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη λαϊκή-παραδοσιακή συναυλία με τον Σταύρο Παζαρέντζη και πολλούς εκλεκτούς καλλιτέχνες καλεσμένους του.

Ο Σεπτέμβριος θα κλείσει με ένα τριήμερο τζάζ φεστιβάλ στο τέλος του μήνα με τις μπάντες Human Touch, Mode PLgal, George Fakanas Fussion trio και -αν το επιτρέψουν οι συνθήκες- θα συμμετάσχει ο παγκοσμίου φήμης κιθαρίστας Gathrie Govan. Μαζί με αυτούς θα συμμετάσχουν και κάποια από τα πιο αξιόλογα τζάζ σχήματα της Θεσσαλονίκης. 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ