Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021
x

ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε για τις εκλογές του κόμματος ότι «μπήκα σε μία κούρσα ακριβώς γιατί πιστεύω κάποια συγκεκριμένα πράγματα».

«Θα ασχοληθώ με το να πείσω όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας ότι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη όπως εκφράστηκε ιστορικά από το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να βρει διέξοδο σε μια γενιά η οποία μπορεί να έχει περάσει πολύ δύσκολα τα τελευταία χρόνια, αλλά έχει τις ικανότητες και δυνατότητες να πετύχει» είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

«Μπήκα σε μία κούρσα ακριβώς γιατί πιστεύω κάποια συγκεκριμένα πράγματα, που θεωρώ ότι όχι μόνο πρέπει να σταματήσουν να εκφράζονται και να τοποθετούνται στη δημόσια σφαίρα, αλλά πρέπει να μπουν με μεγάλη ένταση στα πράγματα και επομένως οφείλω να πω ότι οι ιδέες, οι θέσεις και οι ευαισθησίες τις οποίες θέλω να εκφράσω, είναι ευαισθησίες τις οποίες θα τις εκφράζω όλοι το επόμενο χρονικό διάστημα, ακριβώς γιατί αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει η αναγκαιότητα μιας συλλογικής παραταξιακής συνείδησης η οποία ενώνει όλες τις γενιές της παράταξης, δίνει φωνή σε κάθε μέλος, φίλο, στέλεχος της παράταξης που έχει δώσει πολύ μεγάλες μάχες για να επιβιώσει ο χώρος όλα αυτά τα χρόνια και να δούμε και την προοπτική του. Και φυσικά να μιλήσουμε και πολιτικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Το ζήτημα είναι, σημείωσε ο κ. Χρηστίδης, το πώς τοποθετείται κανείς στις πολύ μεγάλες ανισότητες του σήμερα, τα ζητήματα δημοκρατίας του σήμερα, την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και την κλειστή εικόνα την οποία έχει το πολιτικό σκηνικό σε σχέση με την ανοιχτή κοινωνία. Υπάρχει δηλαδή, πρόσθεσε, μια εικόνα ότι η πολιτική δεν γίνεται για τους καθημερινούς ανθρώπους.

«Όταν συνέβη αυτό που μας σόκαρε όλους, η απόσυρση της κ. Γεννηματά, υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει ένα μεγάλο πολιτικό κενό και αυτό το έκαναν και φίλοι και αντίπαλοι. Ακόμα και όσοι την εχθρεύονταν ιστορικά όλα αυτά τα χρόνια, ήταν εκεί για να αντιληφθούν το πόσο σπουδαία δουλειά έκανε. Αυτό το κενό, λοιπόν, επιλέγει και η δική μου υποψηφιότητα να επιχειρήσει να καλύψει, όχι διαλύοντας ό,τι δημιουργήθηκε, αλλά συνεχίζοντας μια πολιτική που έκανε με την αυτονομία της παράταξης, με τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον οποίο επεδίωκε να δώσει στο σήμερα και το αύριο. Επομένως, μετά από πολλά χρόνια που η παράταξη πέρασε μια φάσης παρακμής, η προσπάθεια της Φώφης Γεννηματά, πρέπει να έχει συνέχεια και αυτό αποτελεί παρακαταθήκη για όλους μας», σημείωσε ο κ. Χρηστίδης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ