Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
x

H ΠΟΛΩΝΙΑ ΧΟΡΗΓΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΙΖΑ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑΣ (VID)

Η Κριστίνα Τσιμανούσκαγια αναμένεται να αναχωρήσει από το Τόκιο για την Πολωνία τις ερχόμενες ημέρες - Μεγάλη αστυνόμευση στην πολωνική πρεσβεία

H Πολωνία χορηγεί στην Λευκορωσίδα Κριστίνα Τσιμανούσκαγια ανθρωπιστική βίζα και η αθλήτρια αναμένεται να αναχωρήσει από το Τόκιο για την Πολωνία τις ερχόμενες ημέρες, σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης της Βαρσoβίας.

Διαβάστε: Ολυμπιακοί: Άσυλο ζητά Λευκορωσίδα αθλήτρια - Μετέβη στην πρεσβεία της Πολωνίας

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε νωρίτερα, επικαλούμενο τον Πολωνό αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, ότι η αθλήτρια κατέθεσε αίτηση για ανθρωπιστική βίζα, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει ότι η αίτησή της έγινε δεκτή.

Σύμφωνα με τον Πολωνό αξιωματούχο, η Τσιμανούσκαγια «πρόκειται να ταξιδέψει για την Πολωνία τις προσεχείς ημέρες», προσθέτοντας πως «η ιαπωνική κυβέρνηση έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στην πολωνική πρεσβεία», στην οποία η αθλήτρια κατέφυγε σήμερα ζητώντας άσυλο.

Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε νωρίτερα το Reuters, ο σύζυγός της έχει περάσει ήδη από τη Λευκορωσία στην Ουκρανία.

Η αθλήτρια, η οποία επρόκειτο να τρέξει χθες στην κούρσα των 200 μέτρων, μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο της ιαπωνικής πρωτεύουσας αφού επέκρινε δημοσίως την προπονητική ομάδα της χώρας της και επρόκειτο να επιβιβασθεί σε αεροσκάφος της Turkish Airlines.

Ζήτησε επί τόπου βοήθεια από την ιαπωνική αστυνομία και σήμερα εισήλθε στην πρεσβεία της Πολωνίας στο Τόκιο, όπου ζήτησε άσυλο.

Από την πλευρά της, η πρεσβεία της Λευκορωσίας στο Τόκιο ζήτησε επίσημη ενημέρωση από τις ιαπωνικές αρχές σχετικά με την υπόθεση.

Πηγή: kathimerini.gr

Φωτογραφία: Twitter/ Guy Elster
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ