Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: ΞΕΠΑΓΩΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2023 ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ

Παρά τον δύσκολο χειμώνα το ξεπάγωμα των συντάξεων θα γίνει μετά από 12 χρόνια διαβεβαιώνει ο υπουργός. Τι δήλωσε για τον νέο κατώτατο μισθό.

Τη δέσμευσή του ότι οι συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2023 θα ξεπαγώσουν παρά τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, παρέθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ  ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

«Με βάση την ήδη υφιστάμενη νομοθεσία θα ξεπαγώσουν γενικώς οι συντάξεις, μετά από 12 χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός διαβεβαιώνοντας ότι υπάρχουν τα απαραίτητα χρήματα στον κρατικό προϋπολογισμό παρά τις πιέσεις που δέχεται.

«Έχουν σταθμιστεί όλα και είναι εδώ και καιρό συμφωνημένα», συμπλήρωσε ο ίδιος
Ε

πανέλαβε, ότι το ποσό της αύξησης στις συντάξεις θα προκύψει από την αύξηση του ΑΕΠ συν την αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή και αυτό το ποσό θα διαιρείται δια δύο.

Σημείωσε επίσης ότι από τον Ιανουάριο του 23 θα δρομολογηθούν και οι διαδικασίες για τον προσδιορισμό του νέου κατώτατου μισθού.

«Στην τελική ευθεία» βρίσκεται όπως είπε και η αποπληρωμή στις εκκρεμείς συντάξεις. Τόνισε ότι πρώτο εξάμηνο του 2022, εκδόθηκαν 15.000 παραπάνω αποφάσεις για κύριες συντάξεις σε σύγκριση με το 2019.

Πηγή: skai.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ