Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021
x

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΩΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ - ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

Οι δύο προσκυνητές βρέθηκαν σώοι από τους πυροσβέστες περίπου στις 17:45, στη θέση Βίγλα, κοντά στο Ιερό Κελί Αγίας Τριάδας

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια των δύο Ουκρανών προσκυνητών στον Άγιον Όρος, οι οποίοι αγνοούνταν στον Άθωνα από χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο προσκυνητές βρέθηκαν σώοι περίπου στις 17:45, στη θέση Βίγλα, κοντά στο Ιερό Κελί Αγίας Τριάδας. Πρόκειται για περιοχή που απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο από τη Σκήτη Τιμίου Προδρόμου (Ρουμανική σκήτη).

Οι δύο Ουκρανοί θα οδηγηθούν προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Αγίου Όρους, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε η Voria.gr, ομάδα εννέα Ουκρανών προσκυνητών, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την αδιάκοπη βροχόπτωση, επιχείρησε να ανέβει χθες στην κορυφή του όρους Άθως. Όταν η ομάδα ξεκίνησε την κάθοδο, δύο άτομα -οι αγνοούμενοι- έμειναν πίσω. Όταν αντιλήφθηκαν την απουσία τους, οι υπόλοιποι επέστρεψαν για να τους βρουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Κατόπιν, τα ξημερώματα του Σαββάτου, ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και επί τόπου έσπευσαν τετραμελής ορειβατική ομάδα της 2ης ΕΜΑΚ και τέσσερις πυροσβέστες των σταθμών Αγίου Όρους και Πολυγύρου. 

Περίπου 12 ώρες μετά οι δύο προσκυνητές από την Ουκρανία εντοπίστηκαν σώοι.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ