Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021
x

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

Όλοι ελπίζουν σε μία καλύτερη τουριστική σεζόν, ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από τον επιτρεπόμενο αριθμό αφίξεων λόγω των μέτρων.

Άρχισαν οι προετοιμασίες για το άνοιγμα του τουρισμού στη Χαλκιδική, στις 15 Μαΐου. Αρκετοί προορισμοί θα υποδεχτούν τους τουρίστες, έχοντας υποστεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα από την πανδημία, ενώ τα περισσότερα ξενοδοχεία που τελικά θα λειτουργήσουν είναι μικρές και μεσαίες μονάδες, δυναμικότητας μέχρι πενήντα δωματίων. Εργασίες συντήρησης και καθαρισμού βρίσκονται στα τελικό στάδιο και όλα είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τους πρώτους πελάτες από το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γερμανία. Μειωμένος είναι ο αριθμός κρατήσεων από τη Ρωσία.

Όλοι ελπίζουν σε μία καλύτερη τουριστική σεζόν, ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από τον επιτρεπόμενο αριθμό αφίξεων, τη δυνατότητα πρόσβασης από τις πύλες εισόδου για τον οδικό τουρισμό και τους περιορισμούς, λόγω καραντίνας.

Στα κάμπιγκ της Χαλκιδικής, η επανεκκίνηση του τουρισμού εξαρτάται από το άνοιγμα των συνόρων. Αυτό που δυσχεραίνει τη λειτουργία του, είναι η ελεύθερη κατασκήνωση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πολύ χειρότερο από ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, ήταν το περσινό καλοκαίρι για τον ελληνικό τουρισμό.

Όχι μόνο οι αφίξεις και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις ήταν δραματικά μειωμένες αλλά και τα υγειονομικά πρωτόκολλα δημιούργησαν τεράστιες δυσκολίες στα ξενοδοχεία, τις μεταφορές αλλά και τις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης.

Μειωμένος είναι ο αριθμός των κρατήσεων και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, πολλά εκ των οποίων πέρυσι δεν λειτούργησαν καθόλου.

Το 2020 λειτούργησαν 300 ξενοδοχεία στη Χαλκιδική και 5.500 ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη τη χώρα. Φέτος, στις 15 του μήνα, θα επαναλειτουργήσει το 15% των ξενοδοχείων στη Χαλκιδική από τα 540 συνολικά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ