Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022
x

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΚΟ ΤΕΛΟΣ

Ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τον Ρώσο πρόεδρο λέγοντας ότι οι ευρωπαίοι γνώριζαν πως είναι ένας σκληρό δικτάτορας

Τις θέσεις του για τις εξελίξεις με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αλλά και την επιθετική ρητορική της Τουρκίας ανέπτυξε ο πρώην επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για θέματα Μετανάστευσης και πρώην υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στο  10ο Regional Growth Conference στην Πάτρα.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι τα γεγονότα θα μπορούσαν να είχαν προβλεφθεί από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς είχαν σταλεί τα σήματα μετά τα όσα συνέβησαν στην Κριμαία.

Για τον Ρώσο πρόεδρο χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα λέγοντας ότι οι ευρωπαίοι γνώριζαν πως είναι ένας σκληρό δικτάτορας για τον οποίο εκτίμησε ότι θα έχει ένα κακό τέλος.

«Δεν είμαι αισιόδοξος, είναι αποφασισμένος να πάει ως το τέλος» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε ότι «ο Πούτιν ποτέ δεν αποδέχθηκε ότι τελείωσε ο ψυχρός πόλεμος και έφτιαξε έναν πυρήνα στο μετασοβιετικό κράτος».

Για τη στάση της Ελλάδας εξήγησε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση με έντιμο και καθαρό τρόπο. Για τη συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε την ανησυχία του και πρόσθεσε ότι ήταν λάθος του να προχωρήσει σε προσωπικές επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ