Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΧΩΡΑ

O επίτροπος για τη Μετανάστευση τόνισε ότι αν είχε αναδειχθεί η συνεννόηση μετά την ένταξη στο μνημόνιο, η έξοδος θα είχε γίνει νωρίτερα.

Την ανάγκη της εθνικής συνεννόησης μετά την έξοδο από το μνημόνιο προέταξε ο αρμόδιος επίτροπος για τη Μετανάστευση, την Ιθαγένεια και τις Εσωτερικές Υποθέσεις, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7» ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως «αν το πολιτικό σύστημα είχε αναδείξει τη συνεννόηση και τη συναίνεση ως βασικό όρο μετά την ένταξη στο μνημόνιο, η έξοδος θα είχε γίνει πολύ νωρίτερα. Η συναίνεση είναι προϋπόθεση για να προχωρήσει η χώρα μπροστά. Χρειάζονται φοβερές προσπάθειες για την ανάταξη της οικονομίας και τη θεσμική ανασυγκρότηση, ζητούμενο είναι η ανασυγκρότηση του κράτους και αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά από όλους μαζί».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αναφέρθηκε και στη συνταγματική αναθεώρηση, την οποία χαρακτήρισε «μεγάλη ευκαιρία, προκειμένου να γίνουν συγκλίσεις για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η πατρίδα μας», υποστηρίζοντας ότι «είναι ευθύνη του πολιτικού συστήματος, είναι ηθική και πατριωτική υποχρέωση η αναζήτηση συναινέσεων για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στους θεσμούς».

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη θέση του πριν την ολοκλήρωση της θητείας του και εξέφρασε την άποψη ότι και μετά είναι σημαντικό το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο να μείνει σε ελληνικά χέρια.

Τέλος, σε σχέση με το προσφυγικό-μεταναστευτικό ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος τόνισε πως «περνάμε δύσκολες στιγμές στην Ιταλία και στην Ισπανία και χρειάζεται εγρήγορση, ώστε να μη γίνει το προσφυγικό αυτό που θα κλονίσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Τον τελευταίο καιρό έχουν πάρει δύναμη τα εθνικιστικά-λαϊκιστικά κινήματα, καλλιεργώντας την ξενοφοβία. Είναι αδιανόητο να μιλάμε για σύνορα όταν έχει διαμορφωθεί χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών και προσώπων εδώ και δεκαετίες. Χρειάζεται διαρκής στήριξη και προστασία αυτού του κεκτημένου.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ