Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
x

ΑΘΩΟΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Ο κ. Λαφαζάνης κρίθηκε αθώος για τις κατηγορίες παρεμπόδισης πλειστηριασμού, διατάραξης οικιακής ειρήνης και παρακώλυσης συναγωνισμού

Στην ομόφωνη απόφαση για την αθώωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη κατέληξε το τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών, που εκδίκασε την υπόθεση με τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών, στις οποίες πρωταγωνιστούσε ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο κ. Λαφαζάνης κρίθηκε αθώος για τις κατηγορίες παρεμπόδισης πλειστηριασμού, διατάραξης οικιακής ειρήνης και παρακώλυσης συναγωνισμού για τις οποίες είχε μηνυθεί από fund.

Με την ίδια απόφαση, η συμβολαιογράφος που κατηγορείτο πως ψευδώς βεβαίωσε ότι έγιναν πλειστηριασμοί την ημέρα εκείνη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή!

Ο κ. Λαφαζάνης στην αγόρευση του τόνισε ότι είναι «όνειδος να βρίσκεται αυτός στο εδώλιο του κατηγορουμένου γιατί πήγε μαζί με συναγωνιστές του να προασπίσει σπίτια φτωχών νοικοκυριών ενώ μένει στο απυρόβλητο και εξουσιάζει τον τόπο ένα υποτελές πολιτικό κατεστημένο που πτώχευσε, βούλιαξε, κατάκλεψε, ξεπούλησε και ξεπουλάει τη χώρα, ενώ φτωχοποίησε και εξαθλίωσε μεγάλος μέρος της κοινωνίας».

Τόνισε ακόμα ότι «οι τράπεζες διεξάγουν επιδρομές στα σπίτια φτωχών κατά τεκμήριο νοικοκυριών, ενώ οι ίδιες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί σκανδαλωδώς τρεις φορές με πολλές δεκάδες δισ. ευρώ. Και είναι τραγικό ότι οι κορυφές της Δικαιοσύνης έβαλαν στο αρχείο τεκμηριωμένη μήνυση που κατέθεσα, μαζί με άλλα στελέχη της ΛΑ.Ε για το μέγα σκάνδαλο, το μεγαλύτερο στην ελληνική ιστορία, των τραπεζών, ενώ οι τελευταίες την ίδια ώρα αρπάζουν κοψοχρονιά τα σπίτια λαϊκών νοικοκυριών».

Σημείωσε δε ότι «το κίνημα κατά των πλειστηριασμών προσέφερε πολλά στην κοινωνία και είναι ανάγκη να γεννηθεί εκ νέου και να πάρει νέες διαστάσεις στις σημερινές συνθήκες ύπαρξης ενός νέου ληστρικού, δημευτικού, πτωχευτικού νόμου».

Συνήγορος του Παναγιώτη Λαφαζάνη παρέστη ο δικηγόρος Σαράντος Θεοδωρόπουλος, υποψήφιος με την Εναλλακτική Παρέμβαση στις εκλογές του ΔΣΑ, μέλος της ΚΕ του ΜέΡΑ25.

Πηγή: protothema.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ