Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021
x

25Η ΜΑΡΤΙΟΥ: TΑ ΑΓΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Εντυπωσιακή αναμένεται σήμερα η παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας όπου θα παρελάσουν τμήματα που δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ στην ιστορία.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου θα κορυφωθούν στην Αθήνα με την στρατιωτική παρέλαση, που φέτος έχει ιστορικό χαρακτήρα και θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί, εκπέμποντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να διασφαλίσουν την εθνική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, ως άξιοι συνεχιστές των ηρώων του 1821.

Λόγω της έξαρσης της πανδημίας, δυστυχώς το κοινό δεν θα μπορέσει να παρακολουθήσει από κοντά την παρέλαση, ωστόσο η ΕΡΤ, που έχει αναλάβει όπως κάθε χρόνο την κάλυψή της υπόσχεται μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών για όλους τους τηλεθεατές.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στην παρέλαση θα λάβουν μέρος:

Φάλαγγα ιστορικών τμημάτων.   

Παιδιά με παραδοσιακές στολές.   

Ιστορικές σημαίες (Φιλικής Εταιρείας, Ιερού Λόχου, Λάβαρο Αγίας Λαύρας κ.ά.)   

Έφιππο τμήμα.   

Τμήμα ανδρών με παραδοσιακές στολές ναύτη.   

Αεροπορικά μέσα των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που θα πραγματοποιήσουν διελεύσεις πάνω από την παρέλαση. Μεταξύ άλλων, θα διέλθουν μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας μαζί με σχηματισμούς αμερικανικών F-16, γαλλικών Rafale, καθώς και βρετανικών Voyager. Επίσης, θα διέλθουν ελικόπτερα NH-90 και Kiowa Warrior -τα οποία θα πετάξουν για πρώτη φορά στον ουρανό της Αττικής- καθώς και αεροσκάφος ναυτικών επιχειρήσεων P-3B.   

Μηχανοκίνητo τμήμα του Στρατού Ξηράς, στο οποίο, μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχουν επετειακό άρμα μάχης και συστήματα μη επανδρωμένων αεροχημάτων (Sperwer).   

Μηχανοκίνητο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα Patriot και «Βέλος».   

Μηχανοκίνητο τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας.   

Μηχανοκίνητο τμήμα του Λιμενικού Σώματος.   

Μηχανοκίνητο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος.   

Φάλαγγα πεζοπόρων τμημάτων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η ημέρα θα κλείσει στις 18:41 με την επίσημη υποστολή της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ενώ την ίδια ώρα θα ξεκινήσουν από το πυροβολείου του Λυκαβηττού οι τελευταίες 21 χαιρετιστήριες βολές.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ