Τρίτη 18 Μαΐου 2021
x

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ - ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟ

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αναλάβει προσωπικά τις επιθέσεις σε αστυνομικούς.

Τη συμπαράστασή της σε όλους τους αστυνομικούς, «οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν δεχτεί τρομοκρατικές επιθέσεις στις οικίες τους» εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, λέγοντας πως «ήρθε η ώρα, η κυβέρνηση, η δικαιοσύνη και η πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου μας, να πάψουν να στρουθοκαμηλίζουν και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συμπολιτών μας».

Η Ένωση σημειώνει πως «είναι αδιανόητο οι Αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας να απασχολούνται σε πάρεργα, εκτός πλαισίου της αποστολής τους» και καλεί «την ηγεσία να συναισθανθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και να αντιληφθεί ότι αυτή τη στιγμή, το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε δεν είναι ο covid-19, και ευπαθείς στόχοι δεν είναι μόνο οι αναγνωρίσιμοι συμπολίτες μας».

«Καλούμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αναλάβει προσωπικά την κατάσταση, θυμούμενος ότι από ανάλογη επίθεση χάθηκε, προ ετών, ο πιο στενός του συνεργάτης. Κι αυτό γιατί όσο το Υπουργείο συνεχίζει να λαμβάνει τις απόπειρες τρομοκράτησης των Αστυνομικών ως μη γενόμενες, ενισχύει το αίσθημα ανομίας και ατιμωρησίας των δραστών» προσθέτει η Ένωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης δηλώνει τη συμπαράστασή της σε όλους τους Αστυνομικούς, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν δεχτεί τρομοκρατικές επιθέσεις στις οικίες τους.

Δηλώνουμε ότι το κράτος δικαίου δεν εκφοβίζεται και οι λειτουργοί του δεν κάμπτονται από άναδρες ενέργειες που η ελληνική κοινωνία έχει απορρίψει εδώ και δεκαετίες.

Τώρα, το στοίχημα είναι να ενεργοποιηθεί επιτέλους η Πολιτεία για να μην κλονιστεί επουδενί η κοινωνική ασφάλεια και συνοχή.

Ήρθε η ώρα, η Κυβέρνηση, η Δικαιοσύνη και η πολιτική και φυσική Ηγεσία του Υπουργείου μας, να πάψουν να στρουθοκαμηλίζουν και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συμπολιτών μας που βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, συμπαρασυρόμενες από την ορμή των επιθέσεων.

Αν μη τι άλλο, είναι ειρωνικό και συνάμα επικίνδυνο, τα άτομα που συλλαμβάνονται να συμμετέχουν σε τέτοιες ενέργειες, να αφήνονται ελεύθερα με συνοπτικές διαδικασίες και την επόμενη ημέρα να επιστρέφουν στις βάσεις τους.

Όπως επίσης, στην παρούσα συνθήκη είναι αδιανόητο οι Αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας να απασχολούνται σε πάρεργα, εκτός πλαισίου της αποστολής τους.  

Καλούμε την Ηγεσία να συναισθανθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και να αντιληφθεί ότι αυτή τη στιγμή, το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε δεν είναι ο covid-19, και ευπαθείς στόχοι δεν είναι μόνο οι αναγνωρίσιμοι συμπολίτες μας. Σε μια Πολιτεία που δεν μπορεί να εξασφαλίσει την δέουσα δημόσια ασφάλεια, όλοι δυνητικά γινόμαστε ευπαθείς στόχοι.

Καλούμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αναλάβει προσωπικά την κατάσταση, θυμούμενος ότι από ανάλογη επίθεση χάθηκε, προ ετών, ο πιο στενός του συνεργάτης. Κι αυτό γιατί όσο το Υπουργείο συνεχίζει να λαμβάνει τις απόπειρες τρομοκράτησης των Αστυνομικών ως μη γενόμενες, ενισχύει το αίσθημα ανομίας και ατιμωρησίας των δραστών.

Ας θωρακίσουμε την κοινωνία όσο είναι καιρός. Διαφορετικά, οι επόμενες ημέρες θα είναι ακόμα πιο δύσκολες για όλη την χώρα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ