Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
x

ΑΡΣΙΣ: ΔΙΑΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ

Η Ομάδα Μαγειρικής που λειτουργεί το πλαίσιο του προγράμματος «Face to Face» συγκεντρώνεται μία φορά την εβδομάδα και ετοιμάζει μεσημεριανό φαγητό.

Ως δίαυλος επικοινωνίας λειτουργεί η προετοιμασία του φαγητού αλλά και το τραπέζι που στρώνεται στη συνέχεια, σε όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Face to Face», που υλοποιεί η ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Συγκεκριμένα, η Ομάδα Μαγειρικής που λειτουργεί το πλαίσιο του προγράμματος, συγκεντρώνεται μία φορά την εβδομάδα στην κουζίνα της Κοινωνικής Υπηρεσίας της ΑΡΣΙΣ, στη Μοναστηρίου 12 στη Θεσσαλονίκη και ετοιμάζει το μεσημεριανό της φαγητό.

Η Ομάδα απαρτίζεται από ανθρώπους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και είναι άνεργοι, άστεγοι, πρώην χρήστες και γενικότερα άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και αντιμετωπίζουν μακροχρόνιες ασθένειες.

«Κάθε Πέμπτη μεσημέρι μαζευόμαστε και μαγειρεύουμε, με το φαγητό να αποτελεί πολύτιμο μέσο επικοινωνίας, ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών. Στη συνέχεια, καθόμαστε να φάμε όλοι μαζί», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εργαζόμενη του προγράμματος «Face to Face» Νένα Λιόντα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΡΣΙΣ, από την 1η Απριλίου που άρχισε το πρόγραμμα «Face to Face», μέχρι τις 30 Ιουνίου, συμμετείχαν 89 άνθρωποι από 18 έως 73 ετών, από τους οποίους οι 40 είναι άντρες και οι 49 γυναίκες, με καταγωγή από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Γεωργία, τη Συρία, την Αλβανία και την Νιγηρία.

Οι περισσότεροι απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία της ΑΡΣΙΣ, αναζητώντας ενημέρωση για το πρόγραμμα, υπηρεσίες συνηγορίας, υποστήριξη σε διαδικασίες για την έκδοση δημόσιων εγγράφων, επιδομάτων, ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη.

Εκτός από την Ομάδα Μαγειρικής λειτουργούν και άλλες ομάδες («Φροντίζω τον εαυτό μου», «ΣΙΝΕ - feel», ομάδα Μουσικής), Εργαστήρια σε συγκεκριμένα πεδία κατάρτισης και χρονικής διάρκεια (εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών, μακιγιάζ, κατασκευών), ενώ πρόκειται να αρχίσουν Ομάδες Ανάγνωσης και Δημιουργικής Γραφής.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ