Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΥ: ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙ

«Από τη μία με καταγγέλλουν και από την άλλη ζητάνε πτυχιακή μαζί μου ή έρχονται ξανά στο γραφείο», σημείωσε κατά την απολογία του ο γυναικολόγος.

«Αυτό που ήθελαν να κάνουν το έκαναν. Κοινωνικά και επαγγελματικά με έχουν σβήσει». Με αυτά τα λόγια έκλεισε την απολογία του ο γυναικολόγος, που κατηγορείται για κατάχρηση σε ασέλγεια κατά συρροή.

Ο γιατρός, μέλος ΔΕΠ του τμήματος μαιευτικής του πρώην ΤΕΙ Σίνδου που πλέον υπάγεται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, βρέθηκε στο εδώλιο μετά από καταγγελίες φοιτητριών του τμήματος περί σεξουαλικής παρενόχλησης όταν επισκέπονταν το ιατρείο του.

Κατά τις καταθέσεις τους τόσο σήμερα όσο και στην προηγούμενη δικάσιμο, πρώην φοιτήτριες και απόφοιτες σημείωσαν πως ο ίδιος τους έλεγε πως παρέχει δωρεάν εξετάσεις στις φοιτήτριες, αλλά όπως ισχυρίστηκαν ο ίδιος προχωρούσε σε άσεμνες ενέργειες. Οι περισσότερες μάλιστα είπαν πως δεν το κατήγγειλαν νωρίτερα, φοβούμενες μήπως δεν πάρουν το πτυχίο τους.

Παίρνοντας τον λόγο ο κατηγορούμενος είπε πως οι καταγγελίες σε βάρος του είναι υποκινούμενες από δύο άλλες διδάσκουσες που, όπως ισχυρίστηκε, τού άνοιξαν πόλεμο καθώς ήθελαν τα μαθήματα που του ανατέθηκαν. «Αυτές οι κυρίες στρατολογούσαν παιδιά», είπε στο δικαστήριο.

Αναφερόμενος στις δωρεάν εξετάσεις είπε πως «έτσι είναι το κοινωνικό μου έργο» συμπληρώνοντας πως δεν παίρνει χρήματα από γιατρούς, φοιτήτριες και άνεργες γυναίκες. Επέμεινε, μάλιστα, πως αυτό εξακολουθεί να κάνει και τώρα.

«Είναι ψεύτρες. Από τη μία με καταγγέλλουν και από την άλλη ζητάνε πτυχιακή μαζί μου ή έρχονται ξανά στο γραφείο. Αν παρενοχλήθηκαν γιατί ήρθαν στον ίδιο γιατρό;», είπε ο κατηγορούμενος.

Σε άλλο σημείο της απολογίας του έκανε λόγο περί στοχοποίησης, την ώρα που όπως είπε περνούσε μια προσωπική δοκιμασία με τον θάνατο του παιδιού του σε μικρή ηλικία από ασθένεια.

«Δεν σεβάστηκαν ούτε το κεφαλάκι του νεκρού παιδιού μου», υποστήριξε και πρόσθεσε ότι την περίοδο που κατηγορείται ότι τέλεσε τις πράξεις ο ίδιος ήταν προσηλωμένος στην υγεία του παιδιού του.

Περιέγραψε ακόμα τη διαδικασία της γυναικολογικής εξέτασης, σημειώνοντας ότι δεν κάνει κάτι εκτός πρωτοκόλλου και αρνήθηκε τη μη χρήση γαντιών ενώ αναφορικά με την αμφίχειρη εξέταση είπε πως δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τον υπέρηχο. «Τα μάτια του γυναικολόγου είναι τα δάχτυλά του», σημείωσε στο δικαστήριο.

«Η διαδικασία αυτή με έχει θίξει ως άνθρωπο τόσο πολύ» σημείωσε και πρόσθεσε πως η ψυχική του κατάσταση είναι τόσο άσχημη που δεν ξέρει αν ξεπερνά την απώλεια της κόρης του.

Το δικαστήριο διέκοψε για τον επόμενο μήνα, όπου αναμένεται και η απόφαση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ