Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022
x

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ ΖΗΤΕΙ Η ΕΚΤ

Η ΕΚΤ χρειάζεται αποδεικτικά στοιχεία για τη χρήση των χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ από εγκληματικές οργανώσεις, δηλώνει μέλος του ΕΣ.

Η ΕΚΤ χρειάζεται αποδεικτικά στοιχεία για τη χρήση των χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ από εγκληματικές οργανώσεις, δήλωσε ο Ίβες Μερς, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας, παίρνοντας θέση στη δημόσια συζήτηση για την κατάργηση του συγκεκριμένου χαρτονομίσματος.

«Θα ήμουν πολύ χαρούμενος εάν τέτοιου είδους αποδείξεις προσκομίζονταν και στην ΕΚΤ» συνέχισε ο Μερς, κατά τη διάρκεια συζήτησής του με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα έχει «ανοίξει» η συζήτηση περί κατάργησης των χαρτονομισμάτων υψηλής αξίας, καθώς όπως σημειώνεται από αρκετούς, αυτά συνδράμουν σε εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση των βρετανικών τραπεζών, το 90% της ζήτησης για χαρτονομίσματα των 500 ευρώ προερχόταν από εγκληματικές οργανώσεις. Στα ίδια συμπεράσματα έχει καταλήξει και ανάλογη έκθεση της ιταλικής κεντρικής τράπεζας.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ