Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
x

ΑΠΑΤΗ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ 800 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΣΕ

Ο Οργανισμός αναφέρει ότι ουδέποτε έχει διενεργήσει τέτοιους διαγωνισμούς και έχει ήδη προβεί σε σχετική καταγγελία ενώπιον των Αρχών.

Καμία σχέση με τον ψευδή διαγωνισμό που κυκλοφόρησε χθες στο διαδίκτυο και υπόσχεται δωροεπιταγές ύψους 800 ευρώ, δεν έχει ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΣΕ, ηπαράνομη χρήση της επωνυμίας της εταιρείας και ο ψευδής διαγωνισμός από αγνώστους, σε πλασματικούς διαδικτυακούς τόπους, μόλις έγινε αντιληπτός από το αρμόδιο τμήμα ΙΤ του Οργανισμού απενεργοποιήθηκε. Οι συμμετέχοντες εκαλούντο να απαντήσουν σε ερωτήσεις, καταχωρώντας προσωπικά στοιχεία, με όφελος δήθεν δωροεπιταγές αξίας έως και 800 ευρώ.

Ο Οργανισμός αναφέρει ότι ουδέποτε έχει διενεργήσει τέτοιους διαγωνισμούς και έχει ήδη προβεί σε σχετική καταγγελία ενώπιον των Αρχών. Συστήνεται οι λήπτες των επικίνδυνων αυτών μηνυμάτων ή ενημερώσεων να μην προβούν σε άνοιγμα”αυτών, να τα διαγράψουν άμεσα από το κινητό τους τηλέφωνο ή άλλη συσκευή και σε καμία περίπτωση να μην καταχωρίσουν προσωπικά τους στοιχεία.

Σε περίπτωση τυχόν καταχώρισης προσωπικών στοιχείων, συστήνεται να γίνει άμεσα επικοινωνία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (τηλ. 11188, e-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr).
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ