Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022
x

ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ Ο ΣΕΡΒΕΤΑΛΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ: «Η ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ»

«Θεωρούμε ότι ως εμβολιασμένοι πολίτες και ηθοποιοί διαχωριζόμαστε με οποιονδήποτε τρόπο από λοιπούς τυχόν ανεμβολίαστους συμπολίτες μας»

Θα συνεχιστεί η παράσταση Ρινόκερος στο θέατρο Κιβωτός, η οποία διεκόπη λόγω της αποχώρησης του ηθοποιού Άρη Σερβετάλη, που δεν δέχθηκε να εμφανίζεται μόνον μπροστά σε ανεμβολίαστους ηθοποιούς. Όπως ανακοίνωσε η ομάδα της παράστασης, ο Ρινόκερος θα συνεχιστεί με αντικατάσταση του Σερβετάλη.

Οι εργαζόμενοι ηθοποιοί τονίζουν τη λύπη τους για τη διακοπή, ωστόσο αναφέρουν ότι «κοινή μας θέση να μην προβούμε σε επικρίσεις εις βάρος κανενός. Έτσι κι αλλιώς ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις του».

«Ούτε θεωρούμε ότι ως εμβολιασμένοι πολίτες και ηθοποιοί διαχωριζόμαστε με οποιονδήποτε τρόπο από λοιπούς τυχόν ανεμβολίαστους συμπολίτες μας», συμπληρώνουν.

Η ανακοίνωση για τον «Ρινόκερο»:

Ως εργαζόμενοι ηθοποιοί στην παράσταση «ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ» θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για τη διακοπή της παράστασης μας, λόγω της αποχώρησης του συναδέλφου μας Άρη Σερβετάλη.

Παρ' όλα αυτά, είναι κοινή μας θέση να μην προβούμε σε επικρίσεις εις βάρος κανενός. Έτσι κι αλλιώς ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις του.

Ούτε θεωρούμε ότι ως εμβολιασμένοι πολίτες και ηθοποιοί, διαχωριζόμαστε με οποιονδήποτε τρόπο από λοιπούς τυχόν ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Και παρά το ότι είναι εύλογο να εκφράζει κανείς επιφυλάξεις ως προς τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, θεωρούμε ότι η αποχή από την τέχνη μας, η οικειοθελής διακοπή μίας παράστασης, δεν θα μπορούσε να αποτελεί λύση στα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Το Θέατρο είναι τόπος επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων. Είναι τόπος συνάντησης ανθρώπων, σκέψεων, ιδεών. Είναι τόπος που ο δημόσιος λόγος αρθρώνεται και πλάθονται συνειδήσεις. Είναι ένα από τα πιο βασικά κύτταρα της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό τα θέατρα σε καιρούς κρίσης πρέπει να μένουν ανοιχτά. Για μας αυτό είναι χρέος μας.

Με αυτές τις σκέψεις, την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, οι ηθοποιοί της παράστασης συναντηθήκαμε με τον σκηνοθέτη και τον εκπρόσωπο της παραγωγής και αποφασίσαμε ομόφωνα να συνεχιστεί η παράσταση προχωρώντας σε αντικατάσταση. Η ομάδα του «ΡΙΝΟΚΕΡΟΥ».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ