Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021
x

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΓΟΝΕΩΝ-ΑΡΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σοβαρά περιστατικά σε Πύργο, Σύρο, Καμίνια και Θέρμη - «Θα είμαστε κοντά στους λειτουργούς», δήλωσε υπουργός Νίκη Κεραμέως.

Πληθαίνουν τα περιστατικά γονέων-αρνητών των self test και της μάσκας που στρέφονται κατά των εκπαιδευτικών που δεν τους επιτρέπουν την είσοδο στο σχολείο είτε με μηνύσεις, όπως στις περιπτώσεις των Καμινίων και της Σύρου, είτε με τη βία όπως σήμερα στη Θεσσαλονίκη που πατέρας επιχείρησε να μπει στο σχολείο του παιδιού του σπρώχνοντας τους εκπαιδευτικούς.

Ο πατέρας εισέβαλε στο δημοτικό σχολείο, χωρίς το αποτέλεσμα του self test του παιδιού του. Έσπρωξε τους καθηγητές για να εισέλθει στο σχολείο, στο οποίο και παρέμεινε μέχρι να έρθει η αστυνομία, που τον οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα, μαζί με τον διευθυντή του σχολείου. Ο μαθητής δεν εισήλθε τελικά στην τάξη και ανέμεινε σε εξωτερικό χώρο, προκειμένου να τον πάρουν και να επιστρέψει σπίτι του.

Στον Πύργο

Γονείς υπέβαλαν μηνύσεις κατά τριών εκπαιδευτικών με τις κατηγορίες σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εσχάτης προδοσίας και βασανισμού, επειδή οι τελευταίοι δεν επέτρεψαν την είσοδο των παιδιών τους στο σχολείο χωρίς self test και μάσκες.

Η Αντωνία Μπρη, πρόεδρος δασκάλων και νηπιαγωγών περιφερειών του Πύργου, μιλώντας στο Open δήλωσε για τις μηνύσεις πως «το κρεσέντο των γονέων που αντιδρούν στην εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας συνεχίστηκε εχθές στο νομό μας σε νηπιαγωγείο του Πύργου και δημοτικό σχολείο της ευρύτερης περιοχής» λέγοντας: «Συγκεκριμένα, γονείς απαίτησαν την είσοδο των παιδιών τους στο σχολείο χωρίς μάσκα και την επίδειξη της απαιτούμενης σχολικής κάρτας για covid όπως προβλέπεται από τις υπουργικές αποφάσεις και τις εγκυκλίους που έχουμε».«(Το επιχείρημά τους) ήταν ακριβώς αυτό που κατέγραψαν στις μηνύσεις τους. Κατηγόρησαν τους εκπαιδευτικούς και υπέβαλλαν μήνυση κατά του διευθυντή και της προϊσταμένης του νηπιαγωγείου και των υπολοίπων νηπιαγωγών με τις κατηγορίες σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εσχάτης προδοσίας και βασανισμού», είπε χαρακτηριστικα.

Στη Σύρο

Μητέρα, η οποία είναι μάλιστα καθηγήτρια και αποσπασμένη στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου, πήγε την αστυνομία σε συναδέλφους της εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού, που φοιτούν τα παιδιά της γιατί δεν τους επέτρεπαν την είσοδο, επειδή δεν φορούσαν μάσκα και δεν είχαν κάνει self test.

Η καθηγήτρια-μητέρα προχώρησε σε μηνύσεις για «εσχάτη προδοσία» και στο σχολείο πήγε η αστυνομία.

Στα Καμίνια

Το ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα που έχει ανακύψει και αφορά στην ανάγκη νομικής θωράκισης και προστασίας από τους αρνητές των εκπαιδευτικών που εφαρμόζουν τον νόμο και δεν επιτρέπουν την είσοδο στο σχολείο των μαθητών που δεν φορούν μάσκα και δεν έχουν υποβληθεί σε σελφ τεστ ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή στον Πειραιά με την προσαγωγή στο αστυνομικό τμήμα εκπαιδευτικών ύστερα από μήνυση αρνητών ,προκάλεσε οργή των καθηγητών του σχολείου στην κοινή γνώμη και την αντίδραση της ΕΛΜΕ που ζητεί προστασία.

Συγκεκριμένα, η ΕΛΜΕ Πειραιά με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε γονέας, αρνητής κορωνοϊού σε διευθύντρια και υποδιευθυντή Γυμνασίου στα Καμίνια, καταγγέλλει ότι τα σχολεία από τη μία είναι ανοχύρωτα απέναντι στην πανδημία και από την άλλη οι εκπαιδευτικοί «οδηγούνται με περιπολικό στο Τμήμα από τον κάθε ένα, που κάνει μηνύσεις, επειδή δεν θέλει το παιδί του να φοράει ούτε μάσκα».

Μάλιστα η ΕΛΜΕ Περαιά τονίζει την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας στις σχολικές μονάδες και φυσικά να υπάρξει μέριμνα γα την προστασία και των ίδιων εκπαιδευτικών από τέτοιου είδους περιστατικά.

Στη Θέρμη

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με ρεπορτάζ της Voria.gr, αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε και σήμερα το πρωί στο 2ο δημοτικό σχολείο Θέρμης όταν πατέρας αρνήθηκε να επιδείξει  το self test του παιδιού του. Ο πατέρας αρνητής των self test συνελήφθη και οδηγήθηκε στο ΑΤ Θέρμης, όπου σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για αδίκημα της διατάραξη κοινής ειρήνης υπηρεσίας και θα ακολούθησε η σχετική αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, ο πατέρας μπήκε στην αυλή του σχολείου και στη συνέχεια εντός του κτηρίου ζητώντας ο γιος του να παρακολουθήσει το μάθημα χωρίς το self test.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, ο ίδιος άρχισε να φωνάζει, υπήρχε έντονη λεκτική αντιπαράθεση με τη Διευθυντρια του σχολείου ενώ κατά πληροφορίες φέρεται να έσπρωξε τη διευθύντρια, η οποία στη συνέχεια άσκησε και μήνυση σε βάρος του.

Για το περιστατικό στο 2ο δημοτικό σχολείο ενημερώθηκε ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θέρμης Στέλιος Αποστόλου, ο οποίος περιγράφοντας το περιστατικό από την ενημέρωση που ο ίδιος είχε, ανέφερε πως ο πατέρας εισήλθε στο σχολείο, ζήτησε το παιδί του να κάνει μάθημα χωρίς self test, ήρθε σε αντιπαράθεση με την διευθύντρια την οποία, όπως είπε, την απώθησε βίαια. Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου ο συγκεκριμένος είναι αρνητής των self test, της μάσκας και -κατά εκτίμηση του- και του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Διβάστε σχετικά Θέρμη: Επεισόδιο με πατέρα που ήθελε να μπει το παιδί του σε σχολείο χωρίς τεστ

Θέρμη - Αρνητής πατέρας: Θα στείλω και αύριο χωρίς τεστ το παιδί σχολείο (vid)

Τι λέει το υπουργείο

Την πλήρη στήριξη στους καθηγητές σε αρνητές γονείς μαθητών δίνει το υπουργείο Παιδείας που καλύπτει και τα νομικά έξοδα των εκπαιδευτικών σε περίπτωση μηνύσεων, υπογράμμισε πως υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφερόμενη στο περιστατικό με τη μήνυση σε βάρος καθηγητών στα Καμίνια τόνισε: «Συγχαίρω τη διευθύντρια που έκανε τη δουλειά της. Θα είμαστε κοντά στους λειτουργούς. Εχει δοθεί οδηγία σε όλα τα Σώματα, να προστατεύουμε αυτούς τους ανθρώπους».

Πηγή: protothema.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ