Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021
x

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΜΕ ASTRAZENECA ΓΙΑ ΤΟΥΣ 30-39

Ο υπουργός Υγείας είπε πως δίνεται αυτή η ευκαιρία λόγω των αποθεμάτων της AstrZeneca να εμβολιαστούν οι ηλικιακές ομάδες 30 έως 39.

Την ευκαιρία να εμβολιαστούν από την επόμενη εβδομάδα θα έχουν οι πολίτες ηλικίας 30-39 ετών, αφού τη Μ. Τρίτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για την εν λόγω ομάδα. Το εμβόλιο που πρόκειται να λάβουν θα είναι της εταιρείας AstraZeneca.

Διαβάστε ακόμα: Από τη Μεγάλη Εβδομάδα αρχίζει ο εμβολιασμός για τους άνω των 30 ετών

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι τον Μάιο αναμένεται να γίνουν έως 2 εκατ. εμβολιασμοί και τον Ιούνιο έως 4 εκατ. εμβολιασμοί.

Υπογράμμισε ότι δίνεται η ευκαιρία λόγω των αποθεμάτων της ΑΖ να δώσουμε τη δυνατότητα να στην ηλικιακή ομάδα από 30 έως 39 ετών να κάνουν εμβόλιο με το σκεύασμα της AstraZeneca. Η σχετική πλατφόρμα θα ανοίξει την Μεγάλη Τρίτη.

Είπε δε ότι ο εμβολιασμός θα συνεχίζεται ως αργά την νύχτα, ενώ θα επεκταθεί και τα Σαββατοκύριακα.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις εισηγήσεις της επιτροπής αναφορικά με την εορταστική περίοδο, σημειώνοντας ότι εντός των ναών θα επιτρέπεται ένας πιστός ανά 25 τ.μ., ενώ σε εξωτερικούς χώρους ζητείται απόσταση 10 μέτρων, χρήση μάσκας, αλλά και υποχρεωτικό τεστ για τους ιερείς.

Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει στον προαύλιο χώρο των Ναών όπως και το προσκύνημα.

Στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ο περιορισμός κυκλοφορίας θα είναι από τις 22.00, ενώ την ημέρα του Πάσχα στις 21.00. Την Κυριακή του Πάσχα θα επιτρέπεται συγκέντρωση έως 2 οικογένειες με 9 άτομα, ενώ για εξωτερικούς χώρους έως 12 άτομα.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι ο «αριθμός των εισαγωγών δείχνει να σταθεροποιείται», σημειώνοντας ότι η χώρα χρειάζεται την περαιτέρω παραμονή για άλλες 20 μέρες των ιδιωτών γιατρών.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι «από την Μεγάλη Εβδομάδα, μάλιστα, ξεκινά και μία νέα γραμμή εμβολιασμού για συμπολίτες μας άνω των 30 ετών, με ταχύτατη διαδικασία. Στόχος είναι να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα στη χώρα το τείχος της ανοσίας στη χώρα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ