Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021
x

ΑΝΟΙΓΕΙ ΦΤΕΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ Η AEGEAN - ΝΕΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δυναμικό comeback της AEGEAN με πληθώρα πτήσεων εν όψει του ανοίγματος του τουρισμού - Αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον για Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Με πολλαπλάσιες πτήσεις καθημερινά από σήμερα, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, και σταδιακά μέχρι και τον Ιούνιο μπαίνει η AEGEAN στη... μάχη των αιθέρων για την κάλυψη ολοένα και περισσότερων προορισμών, εν όψει του ανοίγματος του τουρισμού στην Ελλάδα από αύριο.

Πώς αποκαθίσταται προοδευτικά η δραστηριότητα της αεροπορικής εταιρείας, που αποτελεί βαρόμετρο στην πορεία ανάκαμψης του τουρισμού; Με συνολικά διπλάσιες πτήσεις εξωτερικού καθημερινά από σήμερα και μέχρι το τέλος Μάϊου, σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, και τριπλάσιο αριθμό μέχρι τα μέσα Ιουνίου και έπειτα, αλλά και με τις πρώτες πτήσεις charter να προσγειώνονται για λογαριασμό μεγάλων τουριστικών πρακτόρων του εξωτερικού στα αεροδρόμια του Ηρακλείου και της Ρόδου.

Υπενθυμίζεται ότι η AEGEAN έχει ήδη διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για τη στήριξη του τουρισμού, έχοντας σχεδιάσει για τη φετινή χρονιά ένα δίκτυο με περισσότερες από 100 απευθείας πτήσεις προς τις 7 περιφερειακές της βάσεις (οι τρεις από τις οποίες είναι νέες: Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα) και μια παραδοσιακά έντονη δραστηριότητα από τον κόμβο της Αθήνας που εξασφαλίζει τη διασυνδεσιμότητα του συνόλου της χώρας με το εξωτερικό και αναμένεται να ξεπερνά το φετινό καλοκαίρι τις 250 πτήσεις ημερησίως.

Τις προηγούμενες μέρες, μάλιστα, βλέποντας μπροστά, δημοσίευσε στα συστήματα κρατήσεων και επιπλέον τακτικές απευθείας πτήσεις από και προς Ηράκλειο, Ρόδο, Λάρνακα, αλλά και Μύκονο, που θα αρχίσουν στις αρχές Ιουλίου.

Πάντως, οι πρώτες ενδείξεις από τις κρατήσεις είναι συγκρατημένα ενθαρρυντικές. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες διαφαίνεται μια μεταβολή στις κρατήσεις και ένα σχετικά αυξημένο ενδιαφέρον, με το πρώτο κύμα των ταξιδιών να πραγματοποιείται πιθανότατα από τα μέσα Ιουνίου και έπειτα. Σταδιακά παρατηρείται αύξηση των κρατήσεων από χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Ελβετία προς νησιωτικούς προορισμούς κυρίως, αλλά ταυτόχρονα διαπιστώνεται μια αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος και για τους city break προορισμούς της Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Ειδικά για την Αθήνα ο σχεδιασμός προβλέπει σταδιακή αύξηση των προορισμών που εξυπηρετούνται σε πάνω από 50, την επαναφορά της απευθείας σύνδεσης από και προς σημαντικούς προορισμούς του εξωτερικού όπως Ελσίνκι, Λισαβόνα, Βιέννη, Πράγα, από την άλλη εβδομάδα, αλλά και άλλων πόλεων του εξωτερικού όπως Δουβλίνο, Βενετία, Μπολόνια και Βουδαπέστη στο πρώτο μισό του Ιουνίου.

Παράλληλα, από αυτό το Σαββατοκύριακο ενισχύεται ο αριθμός των εβδομαδιαίων πτήσεων στους κλασικούς προορισμούς όπως Βρυξέλες, Παρίσι, Λονδίνο, Μόναχο, Φρανκφούρτη και Ζυρίχη.

Νέα δρομολόγια για Θεσσαλονίκη

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιείται σταδιακή αύξηση των δρομολογίων, προς Φρανκφούρτη, Μόναχο Ντίσελντορφ, Στουτγκάρδη, αλλά και προς Κύπρο (Λάρνακα), ενώ από τις αρχές Ιουνίου ξεκινούν 5 νέα δρομολόγια από Λονδίνο, Βρυξέλες, Ζυρίχη, Αμβούργο και Βερολίνο.

Επιπρόσθετα, από αυτή την εβδομάδα ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου προς Φρανκφούρτη, Μόναχο, Παρίσι,  Στουτγάρδη και δυο νέα απευθείας δρομολόγια προς Λονδίνο και Βαρσοβία. Η διεθνής δραστηριότητα από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες εβδομάδες με απευθείας πτήσεις προς Ελβετία και Γαλλία (Λυών και Μπορντό) αλλά και πτήσεις charter προς Πολωνία και χώρες τις Βαλτικής.

Αντίστοιχα, από και προς τη Ρόδο ξεκινούν 4 βασικές συνδέσεις προς Μόναχο, Φρανκφούρτη, Ζυρίχη και Παρίσι αλλά και πτήσεις charter.

Εξάλλου, η AEGEAN είναι σε διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να πραγματοποιήσει προσαρμογές του δικτύου της, αναλόγως της ζήτησης, και φυσικά να επενδύσει στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, διατηρώντας τακτικές ή ναυλωμένες πτήσεις προς τις περιφερειακές τις βάσεις (όπως πχ Ηράκλειο, Ρόδο) και μετά το πέρας της παραδοσιακής τουριστικής περιόδου, ακόμη και μέχρι τον Νοέμβριο του 2021.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ