Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
x

ΖΕΡΒΑΣ-ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συζήτησε με την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» τις προτάσεις του δήμου για δράσεις στο επετειακό έτος

Τις δράσεις που θα πραγματοποιήσουν από κοινού για την ανάδειξη του ρόλου της Μακεδονίας στην Επανάσταση του 1821 συζήτησαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, με την πρόεδρο της Επιτροπής Ελλάδα 2021, Γιάννα Αγγελοπούλου, στη συνάντηση που είχαν στο δημαρχείο.

Ο δήμαρχος υποδέχτηκε την κ. Αγγελοπούλου και αφού την ξενάγησε στο γραφείο του συζήτησε μαζί της τις προτάσεις του δήμου για δράσεις στο επετειακό έτος, καθώς και τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα έργα της πόλης και τις προοπτικές της.

Διαβάστε: Εντυπωσιασμένη η Αγγελοπούλου από το τζουκ μποξ του Ζέρβα (φωτο)

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Ζέρβας ανέφερε ότι μπορεί η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία να απελευθερώθηκαν πολλά χρόνια μετά το 1821, "αλλά συνέβαλαν σημαντικά στους αγώνες για την εθνική παλιγγενεσία κι αυτό ακριβώς θέλουμε να δείξουμε, τη συμμετοχή της Θεσσαλονίκης στους αγώνες εκείνους, αλλά και όλα αυτά που έγιναν στη χώρα μας τα 200 αυτά χρόνια, αλλά και όλα αυτά που προγραμματίζουμε για το μέλλον".

Από την πλευρά της, η κ. Αγγελοπούλου εξέφρασε την ικανοποίηση της για τις προτάσεις του δημάρχου για ανάδειξη έργων Ελλήνων, όπως είναι το δημαρχείο. "Αυτό θέλουμε να αναδείξουμε για κάθε περιοχή της Ελλάδας σε αυτή τη συμβολική χρονιά", τόνισε σημειώνοντας ότι η Μακεδονία υπήρξε ανάχωμα στους ξένους για την υπόλοιπη Ελλάδα.

"Τιμάμε και αυτό, αλλά στόχος μας είναι να αναδειχτεί και η προσπάθεια η τωρινή", είπε, επισημαίνοντας ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν εστίες καινοτομίας, έρευνα και επιχειρήσεις που ανθίζουν, ενώ γίνεται και προσπάθεια για εξωστρέφεια.

Στη συνέχεια η πρόεδρος της επιτροπής Ελλάδα 2021 συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, δήμαρχο Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, και δημάρχους της περιφέρειας, οι οποίοι έχουν καταθέσει προτάσεις, όχι μόνο για γιορτές και πανηγύρια, όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά και για να αλλάξουν τον τόπο τους προς όφελος των δημοτών.