Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΟΥ ΑΜΠΝΤΟΥΛΧΑΜΙΤ ΧΑΝ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΗ

«Οι Έλληνες δεν ζητάμε αλληλεγγύη, αλλά την απαιτούμε αφού άλλωστε την προσφέρουμε απλόχερα σε ανάλογες περιπτώσεις», λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ο σημερινός απόπλους του τουρκικού γεωτρύπανου «Αμπντουλαχαμίντ Χαν» από το λιμάνι της Μερσίνας και οι απειλές για έρευνες αποτελούν μια νέα σημαντική κλιμάκωση από την τουρκική ηγεσία, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Δραστηριότητες, που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές σε καμία περίπτωση. Η διεθνής κοινότητα οφείλει να σταματήσει να στρουθοκαμηλίζει μπροστά στις συνεχείς προκλήσεις του κ. Ερντογάν», σημειώενι.

Ο ίδιος τόνισε πως η πολιτική του κατευνασμού είναι αδιέξοδη. «Απαιτούνται συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αποτροπής, που θα αναδεικνύουν ένα αρραγές μέτωπο προστασίας του διεθνούς δικαίου, όπως είναι η επιβολή εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία από τις ευρωπαϊκές χώρες», συμπλήρωσε.

«Οι Έλληνες δεν ζητάμε αλληλεγγύη, αλλά την απαιτούμε αφού άλλωστε την προσφέρουμε απλόχερα σε ανάλογες περιπτώσεις, που διακυβεύουν την ασφάλεια της ΕΕ», καταλήγει.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ