Πέμπτη 13 Μαΐου 2021
x

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΟ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΧΤΥΠΗΣΕ ΜΑΘΗΤΡΙΑ

Καταγγελίες σε βάρος καθηγήτριας από μαθητές του ΕΠΑΛ Σύρου για χρήση βίας σε μαθήτρια - Συνάντηση 15μελούς με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κυκλάδων.

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στη Σύρο, μετά από καταγγελίες μαθητών σε βάρος καθηγήτριας που φέρεται να χτύπησε μαθήτρια Λυκείου.

Όπως αναφέρει το syrospress.gr, πρόκειται για καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Σύρου, η οποία χθες κατά την ώρα του μαθήματος σήκωσε το χέρι και χτύπησε μαθήτρια της Β' τάξης μέσα στην τάξη.

Μαθητές που βρίσκονταν μπορστά στο περιστατικό δήλωσαν στην τοπική ιστοσελίδα: «Η συμμαθήτριά μας είχε το κινητό της μέσα στη τάξη κι επειδή το είχε ξεχάσει ανοιχτό, χτύπησε την ώρα του μαθήματος. Πήγε να το κλείσει να μην χτυπάει και η καθηγήτρια της το άρπαξε από τα χέρια τραβώντας και γρατζουνώντας την, φωνάζοντας ότι τη βιντεοσκοπούσε. Αφού το πήρε από τη συμμαθήτριά μας της έδινε αγκωνιές με το χέρι της στο στομάχι για να μη της το πάρει».

Σύμφωνα με πληροφορίες του syrospress, αύριο Πέμπτη 22 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κυκλάδων και το 15μελές το οποίο θα παραθέσει τα ευρύτερα παράπονά του από την εν λόγω καθηγήτρια.

Τα παιδιά, κατά τις ίδιες πληροφορίες, κάνουν λόγο για αψυχολόγητες αντιδράσεις της καθηγήτριας μέσα στην τάξη. «Η συμπεριφορά της από την αρχή ήταν παράξενη. Μέχρι και τα ερωτικά της μας έλεγε μέσα στην τάξη. Ολοι ξέραμε την προσωπική της οικογενειακή κατάσταση, ότι ήταν χωρισμένη με παιδιά αλλά τα παιδιά τα έχει στο τάδε νησί ο πατέρας τους. Μόνο μάθημα δεν κάναμε από την αρχή της χρονιάς μαζί της».

Η οικογένεια της μαθήτριας, σύμφωνα με το μέσο, περιμένει την αντίδραση του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, για το συγκεκριμένο συμβάν, διαφορετικά διατίθεται να φθάσει στον εισαγγελέα. Οι μαθητές από την πλευρά τους δεν επιθυμούν την παραμονή της καθηγήτριας στις τάξεις και στα μαθήματα ακόμα κι αν αυτό σημαίνει κατάληψη κι αποχή από τις αίθουσες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ