Σάββατο 31 Ιουλίου 2021
x

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παρατηρείται αύξηση για το 2016 του αριθμού των συνεδρίων σε σχέση με το 2015, δήλωσε η διευθύντρια του γραφείου Συνεδριακού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Να αυξηθεί αναμένεται ο αριθμός των προγραμματισμένων συνεδρίων στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, όπως εκτιμά η διευθύντρια του γραφείου Συνεδριακού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (Thessaloniki Convention Bureau) Έφη Κουδελή.

Συγκεκριμένα, η κ. Κουδελή μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο FM 104,9" ανέφερε ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία, παρατηρείται αύξηση για το 2016 του αριθμού των συνεδρίων σε σχέση με το 2015.

«Θα είναι μια καλή χρονιά» και για τον γενικό τουρισμό, πέρα από τον συνεδριακό, εκτιμά η ίδια, καθώς η Ελλάδα επηρεάζεται από τις διεθνείς εξελίξεις, οι οποίες φαίνεται να ευνοούν τη χώρα.

«Σε κάθε περίπτωση, έχουμε ένα πολύ καλό τουριστικό προϊόν το οποίο έτσι ή αλλιώς είναι επιλέξιμο», συμπλήρωσε.

Στο συνεδριακό τουρισμό, το κέρδος ανά επισκέπτη είναι υψηλό επειδή, όπως ανέφερε η κ.Κουδελή, οι σύνεδροι όταν πηγαίνουν σε ένα τόπο «μένουν κάποιες μέρες επιπλέον προκειμένου να γνωρίσουν τον προορισμό με αποτέλεσμα να γίνονται, κατά μια έννοια, πρεσβευτές του προορισμού». Σε ό,τι αφορά το οικονομικό όφελος, η μέση δαπάνη ανά σύνεδρο αγγίζει τα 360 ευρώ ανά μέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του διεθνή συνδέσμου της συνεδριακής βιομηχανίας International Congress & Convention Association (ICCA).

Σημειώνεται ότι τα επίσημα αποτελέσματα κατάταξης πόλεων από τον διεθνή σύνδεσμο της συνεδριακής βιομηχανίας, International Congress & Convention Association - ICCA για το έτος 2016, του οποίου μέλος είναι το Thessaloniki Convention Bureau θα ανακοινωθούν τον Μαϊο. 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ