Τετάρτη 19 Μαΐου 2021
x

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΕΡΡΩΝ - ΔΡΑΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

Υπογράφηκε η σύμβαση συντήρησης του οδικού άξονα που συνδέει τους νομούς Σερρών και Δράμας και σε ένα χρόνο θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.

Στη συντήρηση ενός κρίσιμου οδικού άξονα που συνδέει τους νομούς Σερρών και Δράμας προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Χτες υπογράφηκε η σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο και οι εργασίες θα αρχίσουν άμεσα με ορίζοντα ολοκλήρωσης ένα χρόνο.

Η εθνική οδός Σερρών - Δράμας θα αποκτήσει νέο ασφαλτοτάπητα του χρόνου τέτοιο καιρό, ενώ θα αποκατασταθούν φθορές και θα συντηρηθούν οι υποδομές απορροής των ομβρίων υδάτων, προκειμένου να λειτουργεί χωρίς ζητήματα ασφάλειας ο δρόμος, που εξυπηρετεί σημαντικό αριθμό διανομαρχιακών μετακινήσεων.

Τη σύμβαση υπέγραψε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, και είναι προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ.

Οι εργασίες αφορούν σε όλο το μήκος του δρόμου από την περιαστική οδό των Σερρών (κόμβος Νοσοκομείου) μέχρι τα όρια με τον δήμο Νέας Ζίχνης.

Θα τοποθετηθεί νέα άσφαλτος, θα καθαριστούν οι πλευρικές τάφροι απορροής και τα τεχνικά (γέφυρες, πρανή κτλ.) προκειμένου ειδικά σε συνθήκες έντονων βροχοπτώσεων να μη δημιουργούνται «λίμνες» με νερά στην εθνική οδό.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ