Τρίτη 16 Αυγούστου 2022
x

ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ: ΠΑΓΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών σημείσε ότι «πάγια στρατηγική της Τουρκίας είναι να προσπαθεί να περνάει τις απόψεις της σε κάθε ευκαιρία».

«Πάγια στρατηγική της Τουρκίας είναι να προσπαθεί να περνάει τις απόψεις της σε κάθε ευκαιρία, αυτό έπραξε και στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη», υποστήριξε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Αμανατίδης.

«Όταν, λοιπόν, ο πρωθυπουργός δηλώνει ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της Μαδρίτης- που Σουηδία και Φινλανδία αίρουν το εμπάργκο στην πώληση όπλων άνευ όρων και στηρίζουν την τουρκική συμμετοχή στην ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια- αυτό δημιουργεί αρνητικά προηγούμενα για τις θέσεις της χώρας» σημείωσε, προσθέτοντας ότι επί της ουσίας «ενθαρρύνεται η Τουρκία για τις παράνομες δράσεις της».

«Πώς μπορούμε μετά, να ζητήσουμε από τη Γερμανία ή άλλες χώρες να μην πουλάνε στρατιωτικό υλικό στον Ερντογάν;» διερωτήθηκε στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Επιπλέον, επισήμανε ότι «συνδέθηκε η διεύρυνση του ΝΑΤΟ με υποχώρηση σε ζητήματα με ελληνοτουρκικό ενδιαφέρον», τονίζοντας ότι «είναι αδιέξοδη η πολιτική Μητσοτάκη σε όλα τα μέτωπα και τη λύση θα δώσει ο λαός στις εκλογές».

Παρακολουθήστε ολόκληρη την τοποθέτηση του Γιάννη Αμανατίδη:
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ