Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022
x

ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ: ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΥΝΑΜΗ ΗΠΙΑΣ ΙΣΧΥΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ

«Θέλω να ενώσω τη φωνή μου με τη φωνή των καλλιτεχνών, των ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού» είπε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών

Για την ανάγκη στήριξης των ανθρώπων της Τέχνης και του Πολιτισμού και την ανάδειξη τόσο της υπεραξίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, όσο και της δύναμης του σύγχρονου  Πολιτισμού ως μέσου ήπιας ισχύος για τη χώρα μας, μίλησε σήμερα στην διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Αμανατίδης.

«Θέλω να ενώσω τη φωνή μου με τη φωνή των καλλιτεχνών, των ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού» είπε, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών- εκείνων «που ζητούν να ζουν από την τέχνη τους για να ζουν για την τέχνη τους. Και νομίζω ότι η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να ακούσει την αγωνία τους, γιατί ίσως αύριο να είναι αργά. Δεν μπορεί να περιμένει κανείς, ούτε κανείς μπορεί να ζήσει με αέρα».

Ο ίδιος τόνισε, στη συνέχεια, πως «χρειάζεται ένας συνδυασμός πρωτοβουλιών και δράσεων, κυρίως ήπιας ισχύος. Μια επιτομή ήπιας ισχύος νομίζω ότι είναι ο πολιτισμός και είναι αναπόσπαστο μέρος της ιστορικής συνέχειας κρατών και λαών και συνεκτικός διαχρονικός κρίκος μεταξύ κοινωνιών με διαφορετικά χαρακτηριστικά».

Όπως σημείωσε «η αξιοποίηση δικτύων και νέων εργαλείων, τα οποία θα αναδεικνύουν και το δικό μας πολιτιστικό πλούτο προς όφελος των λαών, συνιστά μια ευκαιρία ώστε να διαμορφώνονται καλύτεροι όροι στον παρόν και στο μέλλον».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ