Κυριακή 29 Μαΐου 2022
x

ALPHA: ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΚΡΕΤΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

Ο νομικός σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού Αlpha, Πάνος Λαζαράτος εξέρχεται από την εισαγγελία μετά την κατάθεση της μήνυσης.

Μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, κατέθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.

Η μήνυση στρέφεται κατά της 5μελούς επιτροπής που ήλεγξε τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, αλλά και σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης Ελ. Κρέτσου που υπέγραψε το σχετικό πρακτικό που συνέταξε η αρμόδια επιτροπή.

Στη μήνυση περιλαμβάνονται στοιχεία σχετικά με το πόθεν έσχες Καλογρίτσα, που σύμφωνα με τον Αλφα καταδεικνύουν ότι έγινε πλημμελής έλεχγος του συγκεκριμένου πόθεν έσχες.

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την κατάθεση της μήνυσης, ο δικηγόρος του τηλεοπτικού σταθμού, Πάνος Λαζαράτος, ανέφερε: «Οι εισαγγελικές αρχές δεν παρενέβησαν μέχρι σήμερα, όπως γνωρίζετε, στο ζήτημα του εκκρεμούς διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Οι εισαγγελικές αρχές έπρεπε να έχουν παρέμβει. Για τον λόγο αυτό ο Alpha κατέθεσε μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση σε βάρος των 5 μελών της επιτροπής πόθεν έσχες και κατά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης κ. Κρέτσου, που ενέκρινε αυτό το πρακτικό. Πρόκειται για μία μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις των καταχραστών του Δημοσίου. Ελπίζουμε ότι η επιτροπή ενστάσεων τις προσεχείς θα κάνει το καθήκον της»,
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ