Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022
x

ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΨΗ Ο ΧΩΡΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ 23Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ-ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Υπογραφή της σύμβασης, από τον Δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη και την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Ναταλία Παντελίδου με την ανάδοχο

Αλλάζει όψη ο χώρος γύρω από το 23ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς μετά την υπογραφή της σύμβασης, από τον Δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη και την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Ναταλία Παντελίδου με την ανάδοχο εταιρεία.

Η λειτουργία του 23ου Δημοτικού Σχολείου επέβαλε την ανάγκη κυκλοφοριακών παρεμβάσεων και αρχιτεκτονικών διαμορφώσεων, που θα διασφαλίζουν τη μετακίνηση των μαθητών και θα διευκολύνουν την αυξημένη κυκλοφορία των αυτοκινήτων λόγω της μετακίνησης των γονέων από και προς το σχολείο.

Στο πλαίσιο του έργου προτείνεται για την οδό Κ. Παλαμά, η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και η εξασφάλιση της ασφαλούς κίνησης των μαθητών προς τις ελεγχόμενες  διαβάσεις, η προσβασιμότητα, η οργάνωση θέσεων στάθμευσης παρά την οδό, η δέσμευση θέσεων στάθμευσης μπροστά από την είσοδο του σχολείου για την εξυπηρέτηση των μαθητών και η μείωση του πλάτους του οδοστρώματος της οδού σε 3,50 μ.

Η μετατροπή της οδού Κ. Παλαμά σε «δρόμο με ήπια κυκλοφορία» πλάτους 3,50 μ. έχει σαν στόχο, την ανάγκη για μείωση των ταχυτήτων των οχημάτων, την βελτίωση της οδικής ασφάλειας ,την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, δίνοντας προτεραιότητα στους ευάλωτους χρήστες της οδού (μαθητές, πεζοί, δικυκλιστές και άτομα με αναπηρία) και την αλλαγή της οδικής συμπεριφοράς των οδηγών.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης και ο προϋπολογισμός του φτάνει τις 251.559,67€.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ