Πέμπτη 6 Μαΐου 2021
x

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ Γ.Γ. ΤΟΥ ΟΟΣΑ Η ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ελληνίδα υποψήφια πέρασε από τον τρίτο γύρο αξιολόγησης για την ανάδειξη του επόμενου γγ του ΟΟΣΑ - Στην τελική τετράδα των υποψηφίων

Στην τελική τετράδα των υποψηφίων για την ανάδειξη του επόμενου γ.γ. του Ο.Ο.Σ.Α. βρίσκεται από χθες η Άννα Διαμαντοπούλου, αφού ολοκληρώθηκε και ο τρίτος γύρος αξιολόγησης, που είχε ως αποτέλεσμα την απόσυρση μιας πολύ σοβαρής υποψηφιότητας, του Δανού νυν αναπληρωτή γ.γ. του Οργανισμού, Ul. Knudsen.

Με δεδομένο ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που η Ελλάδα διεκδικεί την ηγεσία ενός τόσο σημαντικού διεθνούς οργανισμού, η δυναμική της υποψηφιότητας της κ. Διαμαντοπούλου είναι εντυπωσιακή. Η άψογη παρουσία σε τηλε-ακροάσεις, η υποδειγματική δουλειά σε οργανωτικό κι επικοινωνιακό επίπεδο, καθώς και η πολύπλευρη υποστήριξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, του μονίμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, Γ. Πρεβελάκη, του επικεφαλής του επιτελείου προώθησης της ελληνικής υποψηφιότητας, πρέσβη Δημήτρη Αζεμόπουλου, αλλά και του συνόλου της ελληνικής διπλωματίας, κατέστησαν την ελληνική υποψηφιότητα τη μεγάλη έκπληξη της διαδικασίας.

Πλέον όλα είναι ανοιχτά για την τελική επιλογή που θα ολοκληρωθεί στις 5 Μαρτίου, όπου, εκτός της κ. Διαμαντοπούλου, συμμέτεχουν η πρώην επίσης Ευρωπαία επίτροπος, από τη Σουηδία, C.Malmstrom, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας, Μ.Cormann, κι ο Ελβετός αντιπρόεδρος της Blackrock, P. Hildebrand.

Το γεγονός ότι χρειάζονται τόσοι γύροι αξιολόγησης για να αναδειχθεί ο επικεφαλής του Οργανισμού καταδεικνύει τις δυνατές υποψηφιότητες και το υψηλό επίπεδο του ανταγωνισμού.

Σε προηγούμενους γύρους αξιολόγησης είχαν αποσυρθεί οι υποψηφιότητες της εν ενεργεία προέδρου της Εσθονίας, K. Kaljulaid, του μέχρι πρότινος υπουργού Οικονομικών του Καναδά, B. Morneau, του νυν υπουργού Περιβάλλοντος της Πολωνίας, M. Kurtyka, του τέως αναπληρωτή πρωθυπουργού της Τσεχίας V. Dlouhy, καθώς και του αναπληρωτή διευθυντή του Ντ. Τραμπ στον Λευκό Οίκο, C. Liddell.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ