Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
x

«ΑΚΥΡΟ» ΑΠΟ ΤΖΟΝΣΟΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΟΥ ΝΤΑΒΟΣ

Ξένα ειδησεογραφικά μέσα αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δεν θα παραστεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δεν θα παραστεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, στην Ελβετία, που θα διεξαχθεί στα τέλη Ιανουαρίου και ούτε θα στείλει κάποιον από τους υπουργούς του, μεταδίδει σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο κυβερνητική πηγή.

«Η προτεραιότητά μας είναι να απαντήσουμε στις προτεραιότητες των πολιτών, όχι η σαμπάνια με τους δισεκατομμυριούχους», ανέφερε κυβερνητική πηγή στην εφημερίδα Daily Mail, σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο Μπόρις Τζόνσον επισκέφθηκε το Νταβός όταν ήταν δήμαρχος του Λονδίνου (2008-2016) για να προσελκύσει επενδύσεις.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, μιλώντας στο BBC το 2013, είχε περιγράψει το φόρουμ του Νταβός, ως «μια πλειάδα από εγώ που περιλαμβάνει γιγαντιαία όργια αμοιβαίων εκθειασμών», είχε όμως προσθέσει πως «είναι πολύ σημαντικό, διότι συναντάτε εκεί ανθρώπους τους οποίους μπορείτε να παρακινήσετε να επενδύσουν».

Ο ηγέτης των Τόρις κατέγραψε μια συντριπτική νίκη στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, με τη συνδρομή, κυρίως, των ψηφοφόρων από λαϊκές περιοχές που παραδοσιακά ψήφισαν υπέρ των Εργατικών. Ο Μπόρις Τζόνσον διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι ηγείται μιας «κυβέρνησης των πολιτών» με στόχο να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των Βρετανών σε ό,τι αφορά τις δημόσιες υπηρεσίες, την κοινωνική δικαιοσύνη και τις υποδομές.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ