Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΜΗΔΕΝ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ (VID)

Ο νοσηλευτής στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα αρνείται την κατηγορία ότι είναι ο ασθενής μηδέν, όπως είχε διαπιστώσει η Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Αρνείται την κατηγορία ότι είναι ο «ασθενής μηδέν» στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα ο νοσηλευτής που σε αρχική διαπίστωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας τονιζόταν πως φέρετε να διέσπειρε τον κορωνοϊό στον οίκο ευγηρίας.

Διαβάστε περισσότερα: Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Από εργαζόμενο στον οίκο ευγηρίας η διασπορά του κορωνοϊού

Σύμφωνα με τα όσα είπε σε τηλεοπτικό σταθμό, δεν είναι εκείνος που έσπειρε τον ιό αναφέροντας, μάλιστα, πως οι ηλικιωμένοι ήταν αυτοί που τον κόλλησαν. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι ένας ηλικιωμένος που τελικά πέθανε στο νοσοκομείο από κορωνοϊό, είχε κολλήσει πρώτος τον ιό και ήταν εκείνος που τον κόλλησε.

«Στις 17 Σεπτεμβρίου άρχισε ο πονοκέφαλος, είχα κόπωση. Δεν ήξερα ότι ήμουν θετικός… Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου εμφάνισα βήχα, πυρετό και δύσπνοια. Αν είχα αυτά τα συμπτώματα νωρίτερα θα είχα σταματήσει κατευθείαν» είπε μεταξύ άλλων ο νοσηλευτής, τονίζοντας ότι δεν έφυγε από το γηροκομείο λόγω του κορονοϊού αλλά γιατί βρήκε αλλού δουλειά.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στον Alpha ο νοσηλευτής, ο ηλικιωμένος που τελικά πέθανε από κορωνοϊό, είχε εμφανίσει συμπτώματα 5 ημέρες πριν τα τον νοσηλευτή και συγκεκριμένα στις 12 Σεπτεμβρίου.

«Είχα ενημερώσει ότι υπήρχε κρούσμα. Ο ασθενής ήταν μιάμιση βδομάδα με συμπτώματα, από τις 12 Σεπτεμβρίου. Εγώ του έκανα κορτιζόνη με εντολή γιατρού. Τα συμπτώματα άρχισαν με πυρετό πάνω από 38… Μόλις είδα ότι μπήκε οξυγόνο, ενημέρωσα το γηροκομείο ότι ο άνθρωπος αυτός δεν πρέπει να είναι εδώ. Αυτά είναι γραμμένα».

Όσο για τις μαρτυρίες που λένε ότι ο νοσηλευτής φορούσε διπλά γάντια και μάσκες ίσως γιατί γνώριζε ότι είχε κορωνοϊό, ο ίδιος εξήγησε:«Γιατί φορούσα διπλά γάντια. Φορούσα γιατί είχαν ήδη κρούσμα μέσα, τον ασθενή που απεβίωσε. Πώς λοιπόν να μη φοράω διπλά γάντια, διπλή μάσκα και προσωπίδα; Υπάρχουν κάμερες που τα έχουν καταγράψει. Και άλλοι ασθενείς ανέβασαν πυρετό μετά τον πρώτο ασθενή. Οι δύο ήταν στο ίδιο δωμάτιο με αυτόν. Κάποιοι άνθρωποι εκεί μέσα, ξέρουν πάρα πολύ καλά τι έχει γίνει. Δεν έχω καμία ευθύνη. Δεν ήξερα ότι είμαι θετικός. Αν το ήξερα, θα είχα σταματήσει επιτόπου. Αν δε μιλούσα γινόταν μακελειό εκεί με τους ανθρώπους. Δεν είμαι το κρούσμα μηδέν».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ