Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022
x

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΖΕΡΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ - ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΔ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έστειλε επιστολή στην ΕΤΑΔ για το σχεδιαζόμενο Λούνα Παρκ στη Νέα Παραλία εκφράζοντας την κάθετη αντίθεσή του.

Επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ Στέφανο Βλαστό για τις... τέντες και το Λούνα Παρκ που σχεδιάζει να δημιουργήσει η ΕΤΑΔ στη Νέα Παραλία εξέδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας εκφράζοντας την αγανάκτησή του και τονίζοντας ότι «η υπερμεγέθης κατασκευή, η οποία δεν συνάδει ούτε κατ’ ελάχιστο με τη φυσιογνωμία και τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του χώρου».

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικο Λούνα Παρκ στις... τέντες της Νέας Παραλίας

Όπως τονίζεται στην επιστολή του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο δήμος είχε πλήρη άγνοια για την κατασκευή. «Η έκπληξή μας ήταν ακόμη μεγαλύτερη, όταν μετά από επισταμένη έρευνά μας προέκυψε ότι η εν λόγω κατασκευή τοποθετήθηκε σε αυτόν τον χώρο πρασίνου έπειτα από απευθείας μίσθωση από μέρους της ΕΤΑΔ και ότι προορίζεται για τη λειτουργία ευκαιριακής επιχειρηματικής – εμπορικής δραστηριότητας».

Ο κ. Ζέρβας προειδοποιεί την ΕΤΑΔ ότι από την πλευρά του δήμου θα γίνουν τα δέοντα ώστε να αποτραπεί η ανάπτυξη οποιασδήποτε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον συγκεκριμένο χώρο πρασίνου. «Θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν στο πλαίσιο πάντα της νομιμότητας, ώστε να αποτραπεί η παραμονή της και να μην επιτραπεί η ανάπτυξη οποιασδήποτε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον συγκεκριμένο χώρο πρασίνου, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη όλες οι παράμετροι που καθορίζουν λειτουργίες και υπηρεσίες σε έναν χώρο ανάλογης προβολής και σπουδαιότητας».

Ολόκληρη η επιστολή αναφέρει:

Με αγανάκτηση διαπιστώσαμε ότι στον Κήπο των Εποχών, στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, εγκαταστάθηκε εν πλήρη αγνοία του Δήμου Θεσσαλονίκης μια υπερμεγέθης κατασκευή, η οποία δεν συνάδει ούτε κατ’ ελάχιστο με τη φυσιογνωμία και τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του χώρου.

Η έκπληξή μας ήταν ακόμη μεγαλύτερη, όταν μετά από επισταμένη έρευνά μας προέκυψε ότι η εν λόγω κατασκευή τοποθετήθηκε σε αυτόν τον χώρο πρασίνου έπειτα από απευθείας μίσθωση από μέρους της ΕΤΑΔ και ότι προορίζεται για τη λειτουργία ευκαιριακής επιχειρηματικής – εμπορικής δραστηριότητας.

Θα ήθελα να σας καταστήσω σαφές ότι για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, για εμένα προσωπικά αλλά και για κάθε Θεσσαλονικιό η νέα παραλία δεν συνιστά πεδίο ανάπτυξης ανάλογων ευκαιριακών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, αλλά είναι ένα σημείο αναφοράς -και μάλιστα υπερτοπικής σημασίας- για την πόλη, μια περιοχή μοναδικής ομορφιάς, υπόδειγμα δημόσιου χώρου.

Να σας θυμίσω, εξάλλου, ότι η νέα παραλία αναπλάστηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ για τη συντήρηση και λειτουργία της απασχολείται σημαντικό προσωπικό και δαπανώνται ετησίως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από πόρους του Δήμου και κατ’ επέκταση από χρήματα των ίδιων των πολιτών.

Επιπρόσθετα, ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο σας έχουμε επανειλημμένα καλέσει γραπτώς να ανταποκριθείτε στην υποχρέωση που απορρέει από το μνημόνιο συνεργασίας των φορέων μας του 2016 για τη συγκρότηση της αρμόδιας επιτροπής η οποία θα καθορίσει τους κανόνες λειτουργίας και διαχείρισης της νέας παραλίας.

Σε ό,τι αφορά την προαναφερθείσα κατασκευή, σας γνωρίζουμε από την πλευρά μας ότι θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν στο πλαίσιο πάντα της νομιμότητας, ώστε να αποτραπεί η παραμονή της και να μην επιτραπεί η ανάπτυξη οποιασδήποτε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον συγκεκριμένο χώρο πρασίνου, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη όλες οι παράμετροι που καθορίζουν λειτουργίες και υπηρεσίες σε έναν χώρο ανάλογης προβολής και σπουδαιότητας.

Σας καλούμε έστω και αυτήν την ύστατη ώρα να αναθεωρήσετε τη στάση σας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ