Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022
x

ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΗΣ Η REGGEBORGH INVEST ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΛΛΑΚΤΩΡ

H Reggeborgh Invest ήρθε σε συμφωνία με τον εφοπλιστή Δημήτρη Διαμαντίδη προκειμένου να αποκτήσει το ποσοστό του στον όμιλο Ελλάκτωρ.

Σε συμφωνία με τον εφοπλιστή Δημ. Διαμαντίδη ήρθε η Reggeborgh Invest προκειμένου να αποκτήσει το ποσοστό του στον όμιλο Ελλάκτωρ. Ειδικότερα, ο ολλανδικός επενδυτικός όμιλος έχει το δικαίωμα προαίρεσης για το 3,18% της «Ελλάκτωρ» μέχρι την 20ή Ιουλίου. Πρόκειται για πακέτο 6,82 εκατ. μετοχών της «Ελλάκτωρ», για το οποίο εκτιμάται ότι το κόστος θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ, ώστε να προκύπτει και το σχετικό κέρδος έναντι της σημερινής τιμής της μετοχής (1,3-1,4 ευρώ), εφόσον ασφαλώς ασκηθεί το σχετικό δικαίωμα.

Η σχετική συμφωνία επιτεύχθηκε την 20ή Απριλίου, δηλαδή δύο μέρες πριν τελεστεί η πρόσφατη γενική συνέλευση, με την οποία εντέλει εγκρίθηκε η αύξηση κεφαλαίου ύψους 120,5 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, ήταν αυτό ακριβώς το ποσοστό του κ. Διαμαντίδη το οποίο έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της αύξησης κεφαλαίου, ανατρέποντας τις μέχρι πρότινος ισορροπίες. Με τον τρόπο αυτό ο κ. Διαμαντίδης επιλέγει την αποεπένδυση από τον όμιλο Ελλάκτωρ, προφανώς με ένα σεβαστό κέρδος. Σημειωτέον ότι προσπάθειες να εξασφαλίσουν το εν λόγω ποσοστό πραγματοποίησαν και οι δύο εφοπλιστές Δημ. Μπάκος και Γ. Καϋμενάκης λίγες ημέρες πριν από τη γενική συνέλευση, με αποτέλεσμα να προκύψει ένας άτυπος πλειστηριασμός των συγκεκριμένων μετοχών.

Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένο ότι η Reggeborgh Invest διατηρεί και το σχετικό δικαίωμα προαίρεσης για τις μετοχές του κ. Λ. Μπόμπολα, ήτοι το 12,54%, είναι σαφές ότι αν ασκήσει όλες τις σχετικές συμφωνίες θα μπορέσει να αναδειχθεί στον μεγαλύτερο μέτοχο της «Ελλάκτωρ», καθώς θα ελέγχει το 30,52% του εισηγμένου ομίλου, ήτοι 65,4 εκατ. μετοχές. Μάλιστα, είναι πιθανό το νούμερο αυτό να αυξηθεί έτι περαιτέρω, με δεδομένο ότι η εταιρεία έχει ήδη δεσμευτεί δημόσια ότι θα καλύψει τυχόν αδιάθετες μετοχές που θα προκύψουν από την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ηδη άλλωστε βρίσκεται σε εξέλιξη και η έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 50 εκατ. ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από τον ολλανδικό όμιλο και θα αποπληρωθεί με τις μετοχές που θα προκύψουν από την αύξηση κεφαλαίου.

Πηγή: kathimerini.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ