Πέμπτη 6 Μαΐου 2021
x

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΡΟ ΔΕΡΜΑ

Όταν δεν έχεις καθαρίσει σωστά το πρόσωπό σου, κάθε βήμα που γίνεται μετά είναι περιττό και δεν έχει κανένα απολύτως νόημα.

Το λαμπερό και καθαρό δέρμα είναι αυτό που θέλει κάθε γυναίκα. Πολλές από εμάς, αρκετές φορές, πειραματιζόμαστε με διάφορες θεραπείες και τεχνικές κάνοντας την ρουτίνα περιποίησης μας αρκετά περιπλοκή ενώ τα πράγματα μερικές φορές είναι πιο απλά.

Έτσι, λοιπόν, ένα από τα βασικότερα μυστικά για φωτεινό δέρμα γεμάτο λάμψη και φρεσκάδα είναι ο σωστός καθαρισμός. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το ξεχνάς αυτό!

Αντιθέτως πρέπει να δώσεις περισσότερη έμφαση από ποτέ. Μάλιστα, κάτι που ίσως δεν γνώριζες μέχρι τώρα, είναι ότι ο διπλός καθαρισμός στο πρόσωπό είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για την επιδερμίδα σου. Και σίγουρα όταν γυρίζεις το βράδυ κουρασμένη από την δουλειά, αυτό που σου λέμε τώρα, μπορεί να σου ακούγεται βασανιστικό. Ωστόσο είναι τρομερά αποτελεσματικό. Όταν δεν έχεις καθαρίσει σωστά το πρόσωπό σου, κάθε βήμα που γίνεται μετά είναι περιττό και δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Τα serum ή οι ενυδατικές κρέμες δεν μπορούν να δράσουν σωστά όταν δεν βρίσκουν καθαρό έδαφος.

Πρώτο step καθαρισμού:

Την διαδικασία λίγο πολύ όλες την ξέρουμε και την ακολουθούμε. Όταν επιστρέφεις στο σπίτι ύστερα από μια εξουθενωτική ημέρα, αφαίρεσε το μακιγιάζ σου με ένα προϊόν ντεμακιγιάζ. Ιδανικά θα σου προτείναμε για αρχή να επιλέξεις ένα ξεβαφτικό, το όποιο περιέχει ως βάση κάποιο έλαιο. Αυτά τα προϊόντα εξαιτίας της λιπαρής τους σύνθεσης είναι ιδανικά στο να αφαιρούν εύκολα, δίχως να προκαλούν ερεθισμούς, το μακιγιάζ και τους περισσότερους ρύπους από την επιδερμίδα. Αφού ξεβαφτείς ξέπλυνε το πρόσωπό σου με άφθονο νερό.

Δεύτερο step καθαρισμού:

Τώρα που αφαίρεσες το μακιγιάζ, περνάς στο πραγματικό καθαρισμό του προσώπου σου. Κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος, αντί να χρησιμοποιήσεις προϊόντα με βαριά σύνθεση, δείξε την προτίμησή σου σε αγνά καλλυντικά με θρεπτικά στοιχεία για το δέρμα. Αναζήτησε φόρμουλες που είναι καταπραϋντικές και ευεργετικές για τον τύπο της επιδερμίδας σου. Εναλλακτικά, γι αυτό το βήμα μπορείς να προσθέσεις μερικά επιπλέον δραστικά συστατικά, για παράδειγμα, σαλικυλικό οξύ ή AHAs. Όποια και αν είναι η επιλογή σου, κάνε μασάζ στο δέρμα και ξέπλυνε το καλά μετά την διαδικασία.

Πηγή: elle.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ