Πέμπτη 6 Μαΐου 2021
x

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ «ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΡΔΑΡΗ

Η ομάδα συνεργάζεται με το Θεσσαλικό Θέατρο στο πλαίσιο των δράσεων για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης της Εβραϊκής Κοινότητας.

Η Ομάδα Γειτονιάς του Βαρδάρη του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας, σε συνεργασία με το Θεσσαλικό Θέατρο, διοργανώνει εκδήλωση - αφιέρωμα στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Μαουτχάουζεν», την Παρασκευή 26/2 στις 7μ.μ., στο πλαίσιο των δράσεων για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης της Εβραϊκής κοινότητας. Το έργο αποτελεί προσωπική μαρτυρία του Καμπανέλλη για τα δυόμιση χρόνια που πέρασε σε αυτό το στρατόπεδο.

Ηθοποιοί του Θεσσαλικού Θεάτρου διαβάζουν αποσπάσματα του έργου, όπως παρουσιάστηκαν σε ραδιοφωνική παράσταση του Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας, στο πλαίσιο του κύκλου ραδιοφωνικών παραστάσεων «Θεσσαλικό Radio... Plays», σε σκηνοθετική επιμέλεια της καλλιτεχνικής διευθύντριας, Κυριακής Σπανού.

Μετά από την ανάγνωση των αποσπασμάτων, μέλη της Ομάδας Γειτονιάς του Βαρδάρη και της Ομάδας Πολιτιστικών προγραμμάτων Θεσσαλονίκης και Λάρισας, θα αναφερθούν μέσα από μια σύντομη παρουσίαση, στην ιστορία του στρατοπέδου συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν, στο έργο του Καμπανέλλη, καθώς και στο ομώνυμο μουσικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom (https://us02web.zoom.us/j/6948694795)
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ