Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022
x

ΑΕΡΟΒΑΦΤΙΣΤΗΚΕ ΤΟ 2 ΜΗΝΩΝ ΒΡΕΦΟΣ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ

Αεροβαπτίστηκε το δύο μηνών βρέφος που νοσηλεύεται διασωληνωμένο με κορωνοϊό στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών

Δύσκολες ώρες για το μόλις δύο μηνών βρέφος, από το Αγρίνιο, το οποίο νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, έχοντας προσβληθεί από κορωνοϊό και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών τελικά χθες, διασωληνώθηκε.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το pelop.gr, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέα Ηλιάδη, το αγοράκι αεροβαπτίστηκε, παίρνοντας το όνομα Νεκτάριος.

Διαβάστε: Κορωνοϊός: Διασωληνωμένο βρέφος 2,5 μηνών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών

«Πράγματι είναι μια δύσκολη κατάσταση για έναν μικρό ασθενή και έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια από τον διευθυντή της ΜΕΘ κ. Ηλιάδη, προκειμένου το παιδί να μην φτάσει στο στάδιο της διασωλήνωσης», δήλωσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Το αγοράκι, που προέρχεται από οικογενειακό περιβάλλον, όπου όλα μέλη είχαν νοσήσει από κορωνοϊό και, σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, δεν είχαν εμβολιαστεί, προ ημερών είχε εισαχθεί για νοσηλεία στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ. Στη συνέχεια έλαβε εξιτήριο, όμως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα την εσπευσμένη μεταφορά του στη ΜΕΘ Παίδων του νοσηλευτικού ιδρύματος, μπαίνοντας σε θάλαμο αρνητικής πίεσης

Αναφερόμενη στο περιστατικό η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου δήλωσε «το βρέφος είχε ανάγκες οξυγόνου υψηλής ροής. Ευχόμαστε πραγματικά να έχουμε καλή έκβαση για το παιδάκι, αλλά το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι ότι όλοι θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, ειδικά στα σπίτια να υπάρχει καλός αερισμός των χώρων και όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ατομικής υγιεινής».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ