Κυριακή 13 Ιουνίου 2021
x

ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΛΟΓΩ ΑΠΕΙΛΗΣ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ (ΦΩΤΟ)

Το αεροπλάνο ανήκει σε γερμανική εταιρεία και μεταφέρει 281 επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και μεταφέρθηκαν στο χώρο του αεροδρομίου.

Μεγάλη αστυνομική δύναμη βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο αεροδρόμιο των Χανίων, μετά από τηλεφώνημα για απειλή βόβμας σε αεροπλάνο που εκτελούσε το δρομολόγιο Χουργκάντα - Ντίσελντορφ και αποδείχθηκε φάρσα.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Αίγυπτο με τελικό προορισμό τη Γερμανία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πιλότος επικοινώνησε με τον Πύργο Ελέγχου αναφέροντας πως υπήρχαν υποψίες για ύπαρξη εκρηκτικών μέσα στο αεροπλάνο - βρέθηκε σημείωμα με προειδοποίηση μέσα στην τουαλέτα του Boeing - και ζήτησε να προσγειωθεί.

Στις 20:30 το αεροπλάνο προσγειώθηκε και ακινητοποιήθηκε σε ένα απομονωμένο σημείο της πίστας.

Το αεροπλάνο ανήκει σε γερμανική εταιρεία και μετέφερε 281 επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και μεταφέρθηκαν στο χώρο του αεροδρομίου.

Ακολούθησε έρευνα με την βοήθεια ενός ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών της αστυνομίας.

Ακόμη, στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συνδρομή και της Αμερικανικής Βάσης.

Όλη η διαδικασία εξελίχθηκε όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο ασφαλείας, ενώ εκτός από τους χώρους του αεροσκάφους έγινε έλεγχος σε όλες τις αποσκευές και στους επιβαίνοντες σε αυτό.

Μετά τη 1 τα ξημερωμάτα, το πόρισμα έδειξε ότι δεν υπήρχε βόμβα και επρόκειτο για μία φάρσα, εξαιτίας της οποίας κινητοποιήθηκαν αρκετοί άνθρωποι.


A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ