Τρίτη 20 Απριλίου 2021
x

ΖΟΡΠΙΔΗΣ: ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης σημειώνει πως ευνοούνται με προκλητικό τρόπο οι μεγάλοι επιχειρηματίες.

Πλήγμα για τον κόσμο της αγοράς και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Ζορπίδης τις σημερινές κυβερνητικές ανακοινώσεις σημειώνοντας πως «ευνοούν με προκλητικό τρόπο τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τις πολυεθνικές εταιρίες με τις αλυσίδες καταστημάτων».

«Η Κυβέρνηση δεν επέτρεψε την επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, όπως της έχουμε ζητήσει και θα περίμενε κανείς. Γιατί δεν υπάρχει απολύτως καμία διαφορά στην τήρηση των μέτρων υγιεινής για τον καταναλωτή που επισκέπτεται μία Τράπεζα, ένα σούπερ- μάρκετ ή ένα κατάστημα τροφίμων από αυτόν που εισέρχεται σε ένα κατάστημα δώρων, υποδημάτων ή ρούχων», αναφέρει σε δήλωσή του.

«Επίσης, είναι βέβαιο ότι ελάχιστοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες μπορούν να εφαρμόσουν μεθόδους "click away", ενώ για τους μεγάλους της Αγοράς αυτό θα γίνει ένα μέσο προς απαράδεκτες και άδικες ολιγοπωλιακές – μονοπωλιακές καταστάσεις», καταλήγει ο κ. Ζορπίδης.

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ