Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020
x

ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΚΑΤΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ: ΜΙΛΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ

Θα τον θυμόμαστε μόνο για τις παγωμένες αλατιέρες, την τρύπα της Βενιζέλου και για τις απαράδεκτες δηλώσεις του για Μακεδονία και Κεμάλ, είπε

Επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη εξαπολύει με σημερινή δήλωσή του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, μετά τις αιχμές του απερχόμενου δημάρχου Θεσσαλονίκη εναντίον του σχετικά με τη στάση του υπέρ της απομάκρυνσης των αρχαίων από τον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό. «Η τρύπα της Βενιζέλου θα μας τον θυμίζει μόνο, οι παγωμένες αλατιέρες, η απαράδεκτη στάση του για τη Μακεδονία και τον Κεμάλ Ατατούρκ όπως και ο διαρκώς διχαστικός λόγος του», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Ζορπίδης.

«Αναγκάζομαι να παρέμβω επί προσωπικού για τα όσα είπε χθες ο απερχόμενος Δήμαρχος αναφερόμενος στο όνομα μου. Δυστυχώς ο άνθρωπος αυτός μιλά σα να είναι ο Πάπας, με εξασφαλισμένο το αλάθητο και το δικαίωμα να κρίνει τους πάντες, καθ' έδρας», αναφέρει ο κ. Ζορπίδης και προσθέτει:

«Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Ο κ. Μπουτάρης φεύγει (επιτέλους) από το δημόσιο βίο και δεν έχει αφήσει τίποτε εποικοδομητικό στην πόλη του. Ούτε ένα έργο δε θα θυμίζει την δημαρχιακή θητεία του. Σε κανένα σημαντικό έργο της πόλης δεν έχει βάλει την υπογραφή του, όπως όλοι οι προκάτοχοι του. Η τρύπα της Βενιζέλου θα μας τον θυμίζει μόνο, οι παγωμένες αλατιέρες, η απαράδεκτη στάση του για τη Μακεδονία και τον Κεμάλ Ατατούρκ όπως και ο διαρκώς διχαστικός λόγος του».

«Και επειδή διερωτήθηκε τι έχω προσφέρει στην πόλη, προσθέτω: δεν έχω νοοτροπία Πάπα για να περιαυτολογώ. Δεν μπορεί, κάτι θα έχω κάνει κι εγώ στο Δήμο Θεσσαλονίκης και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, για να με τιμούν επί 25 χρόνια οι συμπολίτες και οι συνάδελφοι μου. Όλα αυτά τα χρόνια δεν καταδέχτηκα να εισπράξω ούτε μία δραχμή από τις αποζημιώσεις των αξιωμάτων μου. Αυτός μπορεί να πει το ίδιο;», διερωτάται ο κ. Ζορπίδης και συμπλήρωσε:

«Δυστυχώς ο κ. Μπουτάρης κατηγορεί με περισσή ευκολία εμένα αν και ως Πρόεδρος του Ε.Ε.Θ. στάθηκα στο πλευρό του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ξεχνά ότι το Επιμελητήριο μας τον έβγαλε από τη δύσκολη θέση, στην αρχή της θητείας του, όταν ανέλαβε την επιδιόρθωση των απορριμματοφόρων, καταβάλλοντας όχι ευκαταφρόνητα ποσά. Ξεχνά τη συνδρομή του Ε.Ε.Θ. με περισσότερα από 200.000 ευρώ για την τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης, τη διοργάνωση της «Χριστουγεννιάτικης Πλατείας», την ενίσχυση του έργου της Δημοτικής Αστυνομίας, τη λειτουργία των Infokiosks και την χρηματοδότηση της διοργάνωσης δεκάδων εκδηλώσεων».   

«Τέλος, επειδή αναφέρθηκε προσωπικά σε εμέ: είμαι υπερήφανος γιατί ούτε κάποια επιχείρηση μου πτώχευσε, ούτε θα αφήσω χρέη στα παιδιά μου ή σε συνεργάτες και υπαλλήλους μου...», κατέληξε ο πρόεδρος του ΕΕΘ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ