Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020
x

ΖΟΡΠΙΔΗΣ: ΔΩΡΟ-ΑΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΟΙ 120 ΔΟΣΕΙΣ

«Η ίδια διευκόλυνση θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί και για τα χρέη προς την εφορία», αναφέρει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Για νομοθέτηση βάσει κομματικών προτιμήσεων και συμφερόντων όχι βάσει των πραγματικών αναγκών της αγοράς κάνει λόγο ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης αναφορικά με την κατάθεση του σχεδίου νόμου για τις ρυθμίσεις χρεών σε 120 δόσεις.

«Δυστυχώς το πολυδιαφημισμένο σχέδιο νόμου για τις περίφημες 120 δόσεις, το οποίο με μεγάλη αγωνία περίμενε η Αγορά και η ιδιωτική οικονομία της Πατρίδας μας είναι «δώρο- άδωρο» για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η μόνη διευκόλυνση που παρέχεται για τα νομικά πρόσωπα (εταιρίες) είναι η αύξηση των δόσεων από 12 που είναι σήμερα σε 18, κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ικανοποιητικό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ζορπίδης.

«Αντίθετα είναι εξαιρετικά θετική η διάταξη για ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς θα επιτρέψει σε χιλιάδες συναδέλφους μας να βγουν στη σύνταξη, κάτι που –λόγω χρεών- τους στερούσε ο ισχύων νόμος. Η ίδια διευκόλυνση θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί και για τα χρέη προς την εφορία», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΕΘ για να προσθέσει:

«Με λύπη μου διαπιστώνω ότι για μία ακόμη φορά η σημερινή κυβέρνηση νομοθετεί με το βλέμμα, όχι στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς και της οικονομίας αλλά στις κομματικές της προτιμήσεις και τα μικροκομματικά συμφέροντα! Έτσι, ενώ δεν ικανοποιεί το δίκαιο αίτημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για περισσότερες δόσεις στις ρυθμίσεις των χρεών προς την Εφορία, προωθεί νέες ευνοϊκές διατάξεις  προς τις ΚΟΙΝΣΕΠ και τους συνεταιρισμούς εργαζομένων! Όπως και προς όσους παρανόμως εισέπραξαν ποσά από ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι, βάσει του Άρθρου 3 θα μπορούν να τα επιστρέψουν χωρίς προσαυξήσεις και σε 120 δόσεις, κάτι που ακούγεται περισσότερο σα ρουσφέτι».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ