Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020
x

«ΖΗΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ»: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η αυξημένη ανάγκη για αίμα λόγω του κορωνοϊού εντάχθηκε ως προτεραιότητα στη θεματολογία του πρωτοποριακού προγράμματος του υφυπουργείου Αθλητισμού.

Με σημαντική ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας και συγκέντρωση σχεδόν 50 φιαλών αίματος, ολοκληρώθηκε η αιμοδοσία στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Λάρισας, για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η συγκεκριμένη δράση, με την οποία έχουν ήδη συγκεντρωθεί περισσότερες από 1.000 φιάλες αίμα πανελλαδικά, εντάσσεται στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά» του υφυπουργείου Αθλητισμού, για την προώθηση των αθλητικών αξιών στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στη νέα γενιά, σε συνεργασία με τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Αρωγοί στην αιμοδοσία στο ΕΑΚ Λάρισας ήταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, και Δήμοι του νομού.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε και τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλο, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό, τον πρόεδρο του ΕΑΚ Λάρισας Γιάννη Κουρδή, τον δήμαρχο Τυρνάβου, Ιωάννη Κόκκουρα κ.ά.

Η αυξημένη ανάγκη για αίμα εντάχθηκε ως προτεραιότητα στη θεματολογία της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» για την εντατικοποίηση δράσεων αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς της αθλητικής οικογένειας της χώρας, που αναδεικνύουν τις βασικές αξίες οι οποίες διέπουν τον αθλητισμό ως κοινωνική έκφραση. Πέραν της Αιμοδοσίας στο ΕΑΚ Λάρισας, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη αντίστοιχες δράσεις στα ΠΕΑΚ Ιωαννίνων, ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, ΕΑΚ Θεσσαλονίκης, ΕΑΚ Ηρακλείου, ΕΑΚ Χανίων, ΣΕΦ, ΟΑΚΑ, ΠΕΑΚ Πάτρας, Καυτανζόγλειο κ.ά. Στο μεταξύ, συνεχίζεται και σήμερα η Πανσερραϊκή αιμοδοσία στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου Σερρών, την οποία διοργανώνει ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός.

Η αιμοδοσία τέθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Σερρών, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και συμμετέχουν ενεργά ο Ιατρικός, Οδοντιατρικός, Φαρμακευτικός και Δικηγορικός Σύλλογος του νομού.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ