Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021
x

ΖΕΡΒΑΣ: ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης - Τι είπε για καθαριότητα, αλλαγές στη διοίκηση, ΟΑΣΘ και Μετρό.

«Εκείνο που θέλω τουλάχιστον για αυτήν την τετραετία είναι να κάνουμε όλα αυτά τα πράγματα που πρέπει και μπορούν να γίνουν στην πόλη μας», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μιλώντας στην TV100 ο δήμαρχος σημείωσε πως κάνει καθημερινό απολογισμό τόσο προσωπικό όσο και της διοίκησής του και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι η καθαριότητα είναι ένα στοίχημα το οποίο σε μεγάλο βαθμό το κερδίσαμε. Έχει να γίνει πολλή δουλειά ακόμη αλλά θεωρώ ότι και μόνο ότι από πρώτο πρόβλημα για τους πολίτες αυτή τη στιγμή είναι τρίτο-τέταρτο, σημαίνει ότι κάναμε καλή δουλειά».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ερωτώμενος σχετικά με αλλαγές στο σχήμα διοίκησης επισήμανε: «Οι διορθωτικές κινήσεις γίνονται κάθε ημέρα. Έχω πει ότι ο μόνος σίγουρος για αυτά τα τέσσερα χρόνια μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 είναι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Τον Σεπτέμβριο κλείνει ο χρόνος. Εκεί θα δούμε τι αλλαγές θα γίνουν στο διοικητικό σχήμα. Ό,τι έχει πάει καλά θα μπορεί να πηγαίνει καλύτερα και ό,τι δεν έχει πάει καλά θα πρέπει να αλλάξει».

Μιλώντας για τις αστικές συγκοινωνίες, ο κ. Ζέρβας είπε πως «παραλάβαμε, σαν πόλη, μια τραγική κατάσταση με απαρχαιωμένο στόλο και χρέη. Αυτό ανατάσσεται. Δεν ανατάσσεται με τους ρυθμούς που θα επιθυμούσα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το σταθμό Βενιζέλου του Μετρό και το ενδεχόμενο καθυστερήσεων από προσφυγή στο ΣτΕ κατά της κατασκευής του με απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων, δήλωσε: «Οι ίδιοι που προσφεύγουν στο ΣτΕ το έκαναν το 2014 και εξαιτίας τους χάσαμε όλα αυτά τα χρόνια και έξι χρόνια κάνουμε την ίδια συζήτηση. Αν δεν την είχαν κάνει αυτήν την προσφυγή τότε σήμερα θα συζητούσαμε για την ημέρα που θα χρησιμοποιήσουμε το μετρό για να πηγαίνουμε στις δουλειές μας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ